Apple açtığı mağazaları yine kapadı

ABD'de bir takım bölgelerde COVID-19 vaka sayılarının her yerde artmaya başlaması ile beraber Apple, kısa bir zaman önce açtığı perakende mağazalarını, dört eyalette kapatma kararı aldı: Florida, Arizona, Kuzey Carolina ve Güney Carolina.

Apple açtığı mağazaları yine kapadı

ABD'de bir takım bölgelerde COVID-19 vaka sayılarının her yerde artmaya başlaması ile beraber Apple, kısa bir zaman önce açtığı perakende mağazalarını, dört eyalette kapatma kararı aldı: Florida, Arizona, Kuzey Carolina ve Güney Carolina. Cupertinolu firma, büyük pazarları olan New York ve Los Angeles da dahil elde etmek üzere ABD'deki çoğu mağazasını bitmiş açmıştı. Bir işyeri sözcüsünün Bloomberg'e söylediğine kadar yeni karar, 11 mağazayı etkiliyor.

Hem sözcü, hizmet verdikleri toplulukların bir kısmında var olan COVID-19 şartları sebebiyle sıkı önlemler alarak mağazalarını geçici olarak kapatmış olsalar da, ekiplerini ve müşterilerini muhtemel olduğunca ivedi bir şekilde geri istediklerini belirtti.

Haberin gerisinde Apple'ın hisselerinde düşüş yaşandı. Belirtilene göre, etkilenen mağazaların çalışanları ücretlerini almaya devam edecek.

Mağazalar başlangıçta Mart ayının ortalarında, Koronavirüs salgının başlangıcında kapatılmıştı. Apple, mağazaları bitmiş açtığında katı sosyal mesafe kuralları uygulamaya başlamıştı ve hem çalışanların, ayrıca de müşterilerin kapıda ateşlerinin ölçülmesi arkasında sürekli olarak yüz maskeleri giymelerini gerekli tutmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER