Apple bu yarışta geride kaldı

Apple bu yarışta geride kaldı

Apple bu yarışta geride kaldı

Google ve Amazon, son zamanlarda ABD'de hızla genişleyen akıllı ev pazarını domine etmekle meşguller. İki şirket de bu yıl bu alanda yeni adımlar attı: Google HomeHub akıllı ekranını tanıtırken, Amazon yaklaşık 70 farklı Alexa destekli cihazı satışa sundu.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Apple ise bu hızlıca genişleyen alanda deyim yerindeyse nal topluyor. Apple HomePod, Şubat'taki çıkışından beridir iyi bir satış grafiği yakalayamadı ve Apple da bu alanda başka bir cihaz duyurmuş değil. Bunun yanı sıra bu alanda da büyük önem teşkil eden dijital asistan konusunda da çoğu kullanıcıya göre Siri, Google Assistant ve Alexa kadar tatmin edici bir kullanım deneyimi sunmuyor.

Bütün bu faktörler, Apple'ın bu pazarda tutunmasını engelleyen olumsuz durumlar. Consumer Intelligence Research Partners (Kullanıcı İstihbarat Araştırma Ortakları) isimli bir pazar araştırması şirketinin CEO'su konumunda bulunan Michael Levin, bu durumu "Apple geride kalma tehlikesiyle karşı karşıya değil. Apple çoktan geride kaldı" cümleleriyle özetliyor.

Bazı insanlar bir iPhone ile Google veya Amazon markalı bir hoparlörü eşleştirme imkanının olmamasının iPhone ve iPad satışlarını dahi etkileyebileceğini düşünüyor. Gerçekte ise durum farklı: bir iPhone  veya bir Android akıllı telefon, bir akıllı hoparlöre eşit derecede iyi bağlantı kurabiliyor ve Apple'ın Siri'yi hoparlör yazılımı ile iyi bir şekilde entegre etmesi bir iPhone ile birçok HomePod'un aynı anda etkileşimli olarak çalışabilmesini bile sağlıyor. Ancak piyasa araştırmacılarına göre Apple'ın kapalı ekosistemi, burada HomePod satışlarına faydadan çok zarar getiriyor.

Uzmanlara göre eğer Apple Android cihazlara da HomePod ile bağlantı kurma imkânı verseydi HomePod çok daha geniş bir hedef kitleye ulaşabilirdi. Doğrusu Apple'ın bunu yapmıyor olması, trilyon dolar değerindeki dev firmanın amacının bu kulvarda Google ve Amazon ile yarışmak olmaması ihtimalini akla getiriyor. Yine de bu noktada Apple bir pazar hakimiyeti kurmak isterse bunu yapması imkânsız değil, çünkü dijital ev endüstrisi henüz emekleme aşamasında sayılabilir. Apple'ın her zaman yaptığı gibi bu alanda yapacağı büyük biri innovasyon, şirketi bir kulvarda da liderlik konumuna getirecektir.

Apple'ın kaynaklarının büyüklüğü düşünüldüğünde bu uzak bir ihtimal de değil- Apple'ın sadece biraz hızlı düşünmesi gerekiyor.

Önceki HaberSosyal Medya VAR'a Kırmızı Kart Gösterdi! Sonraki HaberFacebook Reklamları Bebeğini Kaybeden Anneyi Üzdü
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 21:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER