Apple'dan "Sentetik Grup Selfie"

Korona virüs bütün dünyanın belini büktü, hayat biçimini değiştirdi ve ülkelerin ekonomilerini derinden etkiledi.

Apple'dan

Korona virüs bütün dünyanın belini büktü, hayat biçimini değiştirdi ve ülkelerin ekonomilerini derinden etkiledi. Şimdilerde her ne kadar bu hastalık bir takım ülkeler ve ahali göre geçmiş gibi algılansa ve o kadar kabul edilse de, gerçekten apaçık geçen bir şey yok. Zira korona virüs için henüz bir aşı geliştirilmiş yok. O nedenle korona virüse yakalanmamak için sosyal mesafe kurallarını katı şekilde kullanmak ve dışarıda maskesiz çıkmamak gerekiyor. Apple da bunu destekleyecek bir çalışmaya imza atmış.

Apple, salgın sebebiyle grup selfie sürüklemek isteyip de bir araya gelemeyen halk müziği için "Sentetik Grup Selfie" adında bir teknolojinin patentini almış. Sentetik Grup Selfie özelliği ile beraber sosyal mesafenin korunduğu grup selfie fotoğrafları çekmenin önünü açan Apple, bu nedenle şu dönemde bir araya gelmeyi özleyen kullanıcılarını fotoğraflarda bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Peki, Sentetik Grup Selfie nasıl çalışıyor?

Sosyal Mesafeli Sentetik Grup Selfie Nasıl Çalışıyor?

Gerçekten bu bir yazılım. Ayrı yerde yer alan iPhone kullanıcıları birbirlerine bu yazılım üzerinden selfie daveti gönderebilecek. Size gelen bir daveti kabul ettiğinizde kamera ekranı açılacak ve selfie fotoğrafınızı çekip, daveti gönderen kişiye iletebileceksiniz. Sentetik Grup Selfie'sine ağırlama edilen bütün katılımcılar fotoğraflarını çektiğinde ise selfie fotoğrafları ortak bir arkadaki planda bir araya getirilecek. En azından patentte yer alan bilgiler bu şekilde.

Apple'ın bu özelliği iPhone kullanıcılarına ne vakit sunacağı ise şimdilik süresiz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER