sosyal medya fenomeni Murat Övüç ifade verdi: Sözlerim Kim Kardashian’a

sosyal medya hesabından Ermenilerle ilgili, ''Siz Ermeniler pisliksiniz" diyen sosyal ağ fenomeni Murat Övüç hakkında soruşturma açıldı.

sosyal medya fenomeni Murat Övüç ifade verdi: Sözlerim Kim Kardashian’a

sosyal medya hesabından Ermenilerle ilgili, ''Siz Ermeniler pisliksiniz" diyen sosyal ağ fenomeni Murat Övüç hakkında soruşturma açıldı. Soruşturma zarfında güvenilmez olarak ifade veren Övüç, sözlerini Kim Kardashian için söylediğini belirterek, "Ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşı muhakkak böyle bir söylemim yoktur” dedi.

Ermeni asıllı Amerikalı gösteri yıldızı Kim Kardashian sosyal ağ hesabından Türklerin Ermenilere soykırım yaptığı yönünde paylaşımlarda bulunması tepki çekmişti. Kardashian’a tepki gösterenler aralarında sosyal medya fenomeni Murat Övüç de yer aldı. Övüç yaptığı paylaşımda, ”Siz Ermeniler pisliksiniz. Sen kimsin benim Osmanlı büyüklerime vahşi diyorsun” demişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu paylaşım sonrası Övüç hakkında, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlatıldı.

SÖZLERİM OSMANLI DÜŞMANI OLANLARA KARŞI…”

Soruşturma dahilinde kesin olmayan olarak savcılığa açıklama veren Övüç, “Videoda benim cevaben yapmış olduğum konuşmam Kim Kardashian isimli Amerikan vatandaşı ve Osmanlı düşmanı olan Ermeniler'e karşı söylenmiş sözlerdir. Kendisi bizim değerlerimize aşağılayacak şekilde konuşma yaptığı için böyle bir yanıt verdim. Kaldı ki kendi ülkemdeki Ermeni vatandaşlarımıza karşısında elbette böyle bir söylemim yoktur. Ben 5-6 yıldır ülkemizdeki Ermeni vatandaşlarımıza yardım etmekteyim. Yeniden onların derneklerine destek etmekteyim. Zaten sonra da bu hususta sosyal medyada bazı çevrelerin konuşmalarımı çarpıtmış olmaları sebebiyle beyanatta bulundum. Suçlamaları kabul etmiyorum” diye konuştu. Övüç ifadesinin peşinde avukatıyla birlikte adliyeden ayrıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER