Apple, Google'ı geride bıraktı

Apple, Alphabet (Google'ı içinde barındıran firma) ve Amazon'u geçerek "yılın en reformcu firması" olarak seçildi.

Apple, Google'ı geride bıraktı

Apple, Alphabet (Google'ı içinde barındıran firma) ve Amazon'u geçerek "yılın en reformcu firması" olarak seçildi. Boston Danışmanlık Grubu (BCG) tarafından hazırlanan yerleştirme, Ağustos 2019 ile Ekim 2019 aralarında yöneticiler aralarında yapılan anketlere dayanıyor.

BCG'ye tarafından Huawei, büyük bir sıçrama gerçekleştirerek 42 sıra aniden yükseldi, Microsoft ve Samsung'un arkasından altıncı sıraya yerleşti. Dünyanın en yenilikçi şirketlerinin değerinin gitgide artarak artması ise gözden kaçmadı. BCG'nin 2020 yılına ait 50 en yenilikçi şirketi listesinde "minik" şirketin geliri 3 milyar dolar olarak belirlendi. Bu, 2005'teki birincil ankette belirlenenden yüzde 170 daha fazlasına tekabül ediyor.

Geçen 14 yıl içerisinde birincil 50'de bulunan 162 şirketin yüzde 30'unun listeye sadece bir kez girdiği belirtilirken, yüzde 57'sinin üç defa veya daha eksik listede yer aldığı vurgulanıyor. Her yıl listede bulunmayı başaran şirketlerin sayısı ise yalnızca 8. Bu şirketler, Alphabet, Amazon, Apple, HP, IBM, Microsoft, Samsung ve Toyota olarak sıralanıyor.

İlk 20'de teknolojinin yanı sıra perakende, otomotiv, endüstriyel ürünler ve tüketici ürünleri gibi sektörler de bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER