Xbox Series S gerçek mi?

Bir Twitter kullanıcısı, Microsoft'un son Oyun Geliştirme Kiti (Game Development Kit) güncelleme notları içerisinde Lockhart kod adı ile Xbox Series S'e dair referanslar buldu.

Xbox Series S gerçek mi?

Bir Twitter kullanıcısı, Microsoft'un son Oyun Geliştirme Kiti (Game Development Kit) güncelleme notları içerisinde Lockhart kod adı ile Xbox Series S'e dair referanslar buldu. Twitter kullanıcısı TitleOS tarafından gösterilen Haziran güncellemesi notlarında Xbox Scarlett Dev Kitler için AnacondProfiling'in yanı sıra LockhartProfiling'e atıfta bulunduğu görülebiliyor ve ikinci atıfta da öne çıkan bir imlâ harası ('Lockhard') dikkat çekiyor. Güncellemedeki dil, Windows Central göre doğru olarak onaylandı.

Bütün içeriğe sahip olmamamıza rağmen, AnacondaProfiling, Xbox Series X'in ekipman düzenine hitap ediyor gibi gözüküyor ve bu da LockhartProfiling'in geçtiğimiz seneden beri söylentileri duyulan düşük fiyatlı Xbox Series S'ten bahsettiği varsayımını ortaya çıkartıyor.

Ne yazık ama bu ekran görüntüleri, Xbox Series S'in mümkün varlığı dışarıda o kadar pozitif bilgi vermiyor. Ayrıca bunların sadece güncelleme notları olduğunu ve devlete ait ilan ile aynı ağırlığa sahip olmadıklarını da unutmamakta üstünlük var.

Senelerdir duyulan söylentilerde, sıradaki konsol neslinin bir disk girişine sahip olmayacağı söyleniyordu. Bu söylenti ilk olarak, Microsoft'un Xbox One S All-Digital Edition ile gerçek oldu. Gerisinde da, bütün gözler Xbox Series X'in üstünde olsa da, Lockhart kod adlı Xbox Series S hakkında fikirler ve söylentiler ortaya çıktı.

Öyle fazla açıdan bakıldığında, disk girişi olmayan bir yeni cins Xbox sisteminin akılcı olduğu söylenebilir. Microosft, oyunları dosdoğru Xbox Marketplace mağazasından satabilir ve oyunculara ekipman için önemli bir indirim sunabilir.

Görülene göre bu fikre sahip olan tek isim Microsoft da değil. Sony, kısa bir vakit önce aynı fikri alarak yeni cins konsoluna uyguladı vePlayStation 5'in yanında, PS5 Digital Edition'ı da duyurdu. Buradaki en büyük fark ise, PS5 ve PS5 Digital Edition arasında disk sürücüsü hariç hiçbir farkın bulunmaması.

Ancak eğer Xbox Series S sahiden piyasada olacaksa ve şu başlıca dek görülen raporlar ve söylentiler gerçekse, Microsoft'un iki konsolu kuvvet anlamında da epeyce bambaşka olacak ve iki ünite arasında hem fiyat, hem de performans olarak büyük ayrım bulunacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER