Video Konferansla Gençlerle Bir Araya Gelen Erdoğan'a 'Sandıkta Görüşürüz', 'Oy Moy Yok' Tepkisi

YKS öncesi gençlerle video konferans yöntemiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin YKS, koronavirüs salgını ve sosyal medyaya ilişkin sorularını yanıtladı.

Video Konferansla Gençlerle Bir Araya Gelen Erdoğan'a 'Sandıkta Görüşürüz', 'Oy Moy Yok' Tepkisi

YKS öncesi gençlerle video konferans yöntemiyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin YKS, koronavirüs salgını ve sosyal medyaya ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gencin "Sosyal medyayı sevmiyor musunuz?" sorusuna Erdoğan, "Sosyal medyadan nefret etsek böylesine yaygın ve etkin şekilde kullanmazdık." dedi. sosyal ağ konusunda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içinde olduklarını bildiren Erdoğan, "Yapacağımız yasal düzenlemelerle milletimizi güvenilir bir internet mecrasına kavuşturacağız." ifadelerini kullandı.

YKS'yi ertelemeyerek öğrencilerin bir ay daha sınav stresi yaşamalarını önlediklerini söyleyen Erdoğan, koronavirüs konusunda da "Dünyaya örnek teşkil eden bir çaba yürüttük" dedi.

YouTube ve Twitter gibi platformlarda gerçekleşen canlı yayın esnasında fazla sayıda izleyici göre "Oy moy değil", "Sandıkta görüşürüz" gibi yorumlar yapılınca yayınlama yoruma kapatıldı.

Erdoğan'ın gençlerle yaptığı konuşmanın tamamı

Erdoğan'ın gençlerle yaptığı konuşmanın tamamı Erdoğan'ın gençlerle yaptığı konuşmanın tamamı Video konferansta öne çıkan başlıklar şu şekilde:(YKS'nin öne çekilmesi) "Imtihan tarihi 27-28 Haziran olarak belirlendi. Böylece ilk tarihe kadar hazırlık yapan öğrencilerin gereksiz yere takriben bir ay daha imtihan stresi yaşamalarının önüne geçildi." "Bazılarının bu tarihin turizm sektörünü yenilenmek nedeniyle belirlendiğini iddia etmesi tamamıyla spekülasyondur." "Sınavın dinç ve huzurlu bir şekilde geçmesi için zorunlu tüm tedbirler alınmıştır. Gençlerimizden yarın ve öbür gün sadece önlerindeki sorulara ve hedeflerine odaklanmalarını istiyorum.""Kredi ya da burs bölge öğrenci sayımız bu yıl 1 milyon 600 bini buldu. Yıl sonuna kadar 17 bin 450 yeni yurt yatağını daha hizmete alacağız. 2021 yılı sonuna kadar 72 bin yeni yurt yatağını daha hizmete sunmayı planlıyoruz." 

"Önemli bir genç işsizlik var. Bu eğri tabloyu değiştirmemiz gerekiyor." 

"Sizlerden tek isteğim, tüm enerji ve vaktinizi kendinizi daha iyi yetiştirmeye vermeniz, onun dışındaki bütün sorunları çözmek bizim görevimizdir.""Bir tarafta sanayide ve tarımda çalışacak insan açığı, öteki tarafta önemli bir genç işsizlik var. Bu çarpık tabloyu değiştirmemiz gerekiyor." "Kendilerini geliştiren, birikimi ve yeteneğiyle öne çıkan her gencimize gönül huzuruyla çalışabileceği iş alanı sağlama konusunda kararlıyız." 

"Meslek liselerimiz bu süreçte hiç anlamsız durmadılar"

"Meslek liselerimiz bu süreçte (salgın) hiç anlamsız durmadılar. Maske ve tulum üretmek suretiyle sürece fazla önemli katkı maddesi sağladılar.""Benim için imam hatipli neyse meslek liseli de anadolu liseli de diğer okullarda okuyan çocuklarımız da daima birdir."

"Nefret Edilen Şey etsek böylesine yaygın şekilde kullanmazdık"

s-14fd16e5efc7abc5a8ab9b90a23b23a3b4949d
Bir öğrencinin "Bazı açıklamalarınızdan sosyal medyayı sevmediğiniz veya mesafeli olduğunuz sonucu çıkıyor. Gerçekte bu böyle mi?" sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sosyal medyadan nefret edilen şey etsek böylesine yaygın ve etkili şekilde kullanmazdık." yanıtını verdi."Günümüz dünyasında dijital platformların, sosyal medyanın asla dikkatsizlik edilemeyecek derecede kayda değer mecra olduğunu biliyoruz.""16.2 milyonu bulan takipçiyle Twitter'da en çok izlenen birey olduğumu burada hatırlatmak isterim." "Tüm vatandaşlarımızın sosyal medyayı etkin ve aynı zamanda ahlaki zeminde kullanabilmelerini sağlamak, devlet başkanı olarak görevimdir." "Milletimizi güvenilir bir internet mecrasına yapacağımız yasal düzenlemelerle kavuşturacağız."Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya konusunda güçlü bir hukuki altyapı oluşturmanın hazırlıkları içinde olduklarını söyledi.

"Dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele yürüttük"

s-4e2f05f5e819f732a050ac3b6116bda31c1f69
"Ülkemizde ilk vakanın tespit edildiği tarihten bugüne kadar koronavirüs salgınına karşı dünyaya örnek teşkil eden bir mücadele yürüttük." "Günlük vaka ve ölüm sayısının henüz istediğimiz seviyelere düşmemiş olması dikkati ve tedbiri elden bırakmamamız gerektiğine işaret ediyor."Erdoğan YKS'ye girecek öğrencilere şunları söyledi:"Aman heyecanlanmayın, sakin olun. Sakinlikle ve sükunetle inanıyorum ki sizler büyük bir başarıyla bu sınavlardan çıkacaksınız. Rabb'im zihninizi ve bahtınızı açık etsin."

YouTube'daki canlı yayın sırasında "Oy moy yok", "sandıkta görüşürüz" gibi yorumlar geldi.

s-ef4a3233e403967ba8cdd56d4b9a86f85571d0

Bu tepkilerin ardından yayın yoruma kapatıldı.

Bu tepkilerin ardından yayın yoruma kapatıldı. Bu tepkilerin ardından yayın yoruma kapatıldı. 5ef60a4287c8a1451cc5315f.jpg

Gençlerin tepkisi #OyMoyYok etiketiyle Twitter’a da taşındı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER