Çocuklar için eğlenerek İngilizce öğrenmenin adresi: Novakid

Global bir dil haline gelen İngilizce’yi öğrenmek, küreselleşmenin hız kazandığı dünya dinamiğinde kritik bir önem taşırken, birçok ebeveyn çocuklarının İngilizce öğrenmesini kolaylaştıracak yöntemleri araştırıyor.

Çocuklar için eğlenerek İngilizce öğrenmenin adresi: Novakid

Peki, çocukların İngilizce öğrenmesi için en iyi yol nedir? Uyku sırasında İngilizce öğrenilebilir mi? Online İngilizce öğrenmek mümkün mü? Online İngilizce kursu Novakid, çocukların eğlenerek İngilizce öğrenmesinin pratik yöntemlerini açıklıyor.

Çocukların büyüme sürecindeki sağlığı ve refahı için en önemli rutinlerin başında uyku gelirken, 1 ila 2 yaş arası çocukların 11-14 saat, 3 ila 5 yaş grubundakilerin de 10-13 saat uyuması gerektiğini biliyor muydunuz? Çok uzun bir zaman aralığı değil mi? Peki bunca saat uykuya ihtiyaç duyan çocuklar, nasıl olacak da okul dönemine erişene kadar kendini geliştirecek ve yeni beceriler kazanacak? Elbette uyku getiren eğitici masallarla.. Ebeveynlerin ve çocukların gelişmesine yardımcı olabilecek içerikler sunan dil öğrenme platformu Novakid, çocukların İngilizce öğrenmesine dair soruları örnekleriyle yanıtlıyor.

Çocukların gerçekliği geride bırakabilecekleri, hayal güçlerini ortaya çıkarabilecekleri ve aynı zamanda gelişebilecekleri zaman dilimi uykudur. Harvard Üniversitesinin Tıbbi Uyku Bölümü araştırmacıları tarafından yayımlanan bilgiler uyku, hafıza ve öğrenme olgularının nasıl bir üçgene sahip olduğunu ortaya koyuyor. Uykunun nicelik ve kalitesinin öğrenme ve hafıza üzerinde olumlu ve derin bir etkisi bulunduğunu gösteriyor. Çünkü öğrenme sürecinin iki önemli basamağı olan bilgi edinme ve beynin bu bilgiye erişmesi adımları, ancak uyku sırasında sinir bağlarının örülmesiyle gerçekleştirilen pekiştirmeyle tamamlanıyor. Bu da uykudan hemen önce edinilen bilgilerin, uyku sırasındaki fonksiyonlarla daha hızlı öğrenilmesi anlamına geliyor. Çocuklara eğitici masallar okuyarak ya da dinleterek uyutmak ise dil becerileri başta olmaktan üzere birçok konuda gelişmeyi hızlandırıyor.

O halde gelin, önce masal okumanın faydalarını inceleyelim, ardından da çocukların İngilizceyi severek ve eğlenerek öğrenmesini sağlayan Novakid öncülüğünde hangi masalların okunabileceğine bakalım..

İşte çocukların uyumadan önce masal dinlemesinin faydaları

Nörologlara göre, çocukların uyku vakitlerinden hemen önce masal dinlemeleri, entelektüel ve duygusal açıdan gelişmelerini sağlıyor. Eğitici masallar dinlemenin faydalarının ilk sırasında ise yeni bir dil öğrenmeye yardımcı olması geliyor. Bir çocuk henüz konuşmasa bile, beynin sol tarafını harekete geçirerek dil öğrenme edimini güçlendiriyor. Dile hakim olmalarını mümkün kılıyor ve kelime dağarcığının daha kolay bir şekilde artırıyor. Çocuklar, uyumadan önce masal dinlediklerinde cümleleri formüle ederek benimsiyor. Öte yandan aynı hikayeyi defalarca dinlemek isteyen bir çocuğunuz varsa, bu süreç daha da hızlanabiliyor!

Eğitici masalların diğer yararları arasında hayal gücünün gelişmesi bulunuyor. Dinlediği hikayeyi görsel olarak tasvir etmeye başlayan çocuk, bir süre sonra kendi karakterlerini, hikaye kurgusunu oluşturmaya başlıyor. Öte yandan, okumayı merak ederek, yeni bir alışkanlık kazanmaya kapı aralıyor. Peki bu masal alternatiflerinde neler yer alıyor?

Novakid listeledi: İlk sırada Hansel ve Gretel var

Novakidin dil öğrenimiyle birlikte birçok beceri kazandırabilecek eğitici uyku masallarının zirvesinde Hansel ve Gretel konumlanıyor. Hansel ve Gretel, iki kardeşin ormanda kaybolmasını anlatan bir uyku öncesi hikayesi olarak öne çıkıyor. Hikaye, iki kardeşin ormanda terk edilmesiyle başlıyor. Yaşadıkları yerde büyük bir kıtlık olması sebebiyle aileleri zor yemek bulabildiği için üvey anneleri, ikiliyi ormana bırakıyor. Yalnız başına kalan iki kardeşin karnının acıkmasıyla heyecanlanan hikaye, ikilinin ormanda kaybolmasıyla devam ediyor ve onları bekleyen sürpriz olaylarla sonlanıyor. Hansel ve Gretelin en iyi uyku masalları arasında yer almasının sebebi ise çocuklara verdiği birlik ve beraberli mesajı olarak vurgulanıyor.

Başarının sağlam adımlardan geçtiğini öğreten hikaye: Üç Küçük Domuzcuk

Listelerindeki bir diğer ünlü uyku masalının da Üç Küçük Domuzcuk hikayesi olduğunu belirten Novakid, bu hikayenin hem kısa hem de oldukça basit olması sebebiyle çok sevildiğini aktarıyor. Bir ormanda anneleriyle yaşayan üç küçük domuzun anlatıldığı hikaye, annenin domuzcuklara büyüdüklerini ve artık kendi evlerinde yaşamaları gerektiğini söylemesiyle ilgi çekici hale geliyor. Domuzcukların her biri, kendi evlerini yapmaya koyulurken bunları, aynı zamanda farklı malzemelerle inşa ediyor. Evlerin yapımı bittiğinde ise bir kurt çıkageliyor. Kurt, domuzcukları bulup yemek isterken öncelikle küçük kardeşin samandan evine giriyor. Ardından ise ortanca kardeşin tahtadan evine saldırıyor. İki kardeş ise birlik olarak büyük domuzcuğun evine kaçıyor. Masal, tuğladan eve giremeyen kurdun pes etmesiyle sonlanıyor ve bu hikayede çocuklara başarılı olmak için tüm işlerini düzgün ve sağlam bir biçimde yapmaları gerektiği öğretiliyor.

Novakidin önerileri çocuklara hoşgörüyü aşılıyor

Novakidin öğretici masallar sıralamasının devamında Çirkin Ördek Yavrusu ve Külkedisi yer alıyor. Çirkin Ördek Yavrusu masalı, yavrularından birinin diğerlerinden farklı olan annenin yavrusunu kabul etmesini anlatıyor. Diğer ördekler ise bu yavruya çirkin olduğunu söyleyerek onu dışlıyor. Çirkin ördek yavrusu, bir gün yalnız başına gölde yüzerken bir kuğu sürüsü görüyor. Anne kuğu, çok güzel olduğu için çirkin ördek yavrusunu etkiliyor. Ardından çirkin ördek yavrusu, kuğu yavrularını fark ediyor. Kendi yansımasına baktığında bu yavruların kendisine oldukça fazla benzediğini görüyor. O an anlıyor ki çirkin ördek yavrusu aslında bir ördek değil, çok güzel bir kuğu yavrusu.. Dışlanan yavrunun büyüyüp güzel bir kuğu olduğunda ördeklerin yanına dönmesiyle sonlanan masal, çocuklara hem hoşgörüyü hem de önyargıdan kaçınılması gerektiğini aşılıyor.

Hem popüler bir filmi olması sebebiyle hem de verdiği mesajın etkileyiciliğiyle bilinen Külkedisi de Novakidin çocuklara okunabilecek uyku masalları arasında konumlanıyor. Külkedisi, üvey annesi ve iki üvey kız kardeşiyle yaşıyor.  Ancak, çok güzel olduğu için üvey kardeşleri, onu kıskanıyor ve kötü davranıyor. Bir gün diyarın prensi, evlenmek istediği için herkesin davetli olduğu bir balo düzenliyor. Külkedisinin üvey kardeşleri onu odaya kapatırken, kendileri kutlamaya katılıyor. Külkedisinin yardımına koşan peri anne ise Külkedisinin yırtık kıyafetlerini sihirle göz alıcı bir elbiseye dönüştürüyor. Prens ise bu kıyafetle baloya katılan güzel kıza aşık oluyor. Bu şekilde heyecanlı bir olay örgüsüyle devam eden hikaye, prens ve Külkedisinin evlenmesiyle sonlanıyor. Masal, çocuklara kıskançlığın kötü bir duygu durumu olduğunu öğretiyor.

Bremen Mızıkacıları, eğlenceli hikayesiyle Novakid literatürüne dahil edildi

Çocuklar için uyku masalları listemizdeki son başlıkta Bremen Mızıkacıları hikayesi bulunuyor. Bu hikaye, uyku masalları literatürüne eğlenceli olmasıyla dahil ediliyor. Yaşlı bir eşeğin sahibi tarafından terk edilmesini konu alan masalda, şarkıcılık yapmaya karar veren eşeğin yaşamı anlatılıyor. Yolda tıpkı kendisi gibi yaşlanıp bırakılan bir köpeğe denk gelen eşek, köpeği de kendisine katılmaya ikna ediyor ve sırtına alıp yola koyuluyor. Ardından, eşek ve köpek, yine aynı durumdaki bir kediyle ve horozla karşılaşıp arkadaş oluyor. Dörtlünün yol boyunca başından geçenlerin anlatıldığı masalda, çocuklara hayvan sevgisi kazandırılıyor.

Eğlenerek dil öğrenmenin online adresi: Novakid

Çocuklara uyku öncesinde masal okumanın öğrenme sürecindeki önemine dikkat çeken Novakid, uykudaki dil öğrenme sürecini online İngilizce dersleriyle destekliyor. Eğlenerek İngilizce öğrenmenin adresi olan Novakid, ana dili İngilizce olan eğitmenlerle dil öğrenmenin en pratik yolunu sunuyor. Çocuklar, Novakidin derslerinde sadece İngilizce konuşuyor. Her eğitim programı, oyun dilinde ve çocukların seviyesine göre hazırlanıyor. Dersler, slayt, video, oyun gibi interaktif yöntemlerle işleniyor.

Novakid, ücretsiz deneme dersleri sunuyor

Birçok ebeveyn, çocuklarının sıkılmadan İngilizce öğrenmesi için arayışlarını sürdürürken Novakid, çocuklar için online İngilizce dersleriyle ailelere doğrudan yardımcı oluyor. Çocuk gelişimi hakkında ebeveynlerin merak ettiği tüm soruları cevaplarken, öğrencilere ücretsiz deneme derslerine katılma fırsatı sunuyor. Çocuklara İngilizce öğrenmeyi sevdirirken ebeveynlerin çocuklarının gelişim sürecini takip etmesini sağlıyor. Eğitim sürecini tamamlayan çocuklar ise Novakidden renkli bir sertifika alıyor. Sertifika, uluslararası İngilizce sınavlarına hazırlık yolculuğundaki ilk adımı teşkil ediyor. Novakid böylece, hem çocuklara eğlenerek online İngilizce öğretiyor hem de onları geleceğe hazırlıyor.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER