Atari VCS bu defa doğrusu geliyor

Atari'nin konsol dünyasına geri dönüşü uzun bir zamandır bekleniyor. Bu geri dönüşün merkezinde ise, VCS adı bahşedilen konsol yatıyor.

Atari VCS bu defa doğrusu geliyor

Atari'nin konsol dünyasına geri dönüşü uzun bir zamandır bekleniyor. Bu geri dönüşün merkezinde ise, VCS adı bahşedilen konsol yatıyor. Atari'nin Ataribox'ı duyurmasının üzerinden üç yıldan artı zaman geçti; bu sire içinde konsolun adı VCS olarak değiştirildi. O andan günümüze sistem uzun ve karmaşık yollardan geçti. Bir ara ön siparişlerin 14 Aralık 2017 tarihinde açılması bekleniyordu ama işyeri, bu planını o gün erteledi. sonradan ön siparişlerin 30 Mayıs'ta başlayacağını söyledi ve o tarihte sistem için Indiegogo kampanyası başlattı. 

Son olarak geçtiğimiz yıl firma, sistem için bir Ryzen APU'ya geçiş yaptığını duyurarak yayımı 2019'un sonlarına tecil etmek zorunda kalacağını bildirmişti. 

Bundan Böyle 2020'nin ikinci yarısında bulunuyoruz ve Atari VCS halen satın alınabilir yok. Bu da, Atari'nin VCS'den vaz geçtiği iddialarını doğurdu. Fakat Game Informer'ın bildirdiği üzere işyeri, yeni yaptığı bir duyuru ile konsolun bu sonbahar mevsiminde yayımlanacağını söyledi. Atari'nin internet sitesinde ön siparişler de başlamış durumda. Kablosuz Olağan Joystick ve çağdaş kontrol kolu dahil elde etmek üzere tam Atari VCS 800 seti için istenen aidat 389.99 dolar.

Atari, sistemin yanı sıra Missile Command: Rechard'ın geliştirilmiş bir sürümünü de sunacağını duyurdu. Oyun bu yılın başlarında birkaç farklı platformda sunulmuştu ve VCS sürümü, Kablosuz Alışılmış Joystick desteği sunmasının dışında öbür gözükmüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER