Bakımlı moda mahremiyet davası

Google, web tarayıcısının "gizli" modunda veri topladığı iddiasıyla 5 milyar dolarlık bir toplu davayla aleyhinde karşıya kaldı. "Incognito" olarak da bilinen dar mod, Google Chrome'da yaptıklarınızın tarayıcı geçmişine kaydedilmesini engelliyor ve normaldeki çerezleri değil sa.

Bakımlı moda mahremiyet davası

Google, web tarayıcısının "gizli" modunda veri topladığı iddiasıyla 5 milyar dolarlık bir toplu davayla aleyhinde karşıya kaldı.

"Incognito" olarak da bilinen dar mod, Google Chrome'da yaptıklarınızın tarayıcı geçmişine kaydedilmesini engelliyor ve normaldeki çerezleri değil sayarak, sitelerde oturum açmamış gibi dolaşmanızı sağlıyor. Şikayete göre ise Google, daha iyi reklam sunabilmek için Analytics, Isim Manager ve bir takım web sitesi eklentileriyle kullanıcılar hakkında data toplayıp, bir profil oluşturuyor. Kaliforniya'daki bir federal mahkemede yapılan şikayet, en az 5 milyar dolarlık (etkilenen kullanıcı başına 5.000 dolar) bir tazminat ödenmesini istek ediyor. Dava, Google'ın bilgi toplamasının federal dinleme yasalarını ihlal ettiği inancına dayanıyor.

Sıcacık modda gezdiğiniz siteler tarayıcı ön belleğine kaydedilmese de, IP adresiniz değişmiyor ve servis sağlayıcınız gibi aradaki öteki noktalar, ziyaret ettiğiniz IP adreslerini görebiliyor. Dolayısıyla sıcacık mod, bazen VPN ile bağlıymış gibi hissettirerek sahte bir güvenlik hissi oluşturabiliyor. Bir Takım uzmanlara tarafından web siteleri, kuytu modda reklam profilinizi oluşturmayı sürdürebiliyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER