Bu filmin baş rolü, bir robot

Hollywood Reporter göre bildirilene tarafından Erica adlı bir robot, 70 milyon dolarlık bütçeye sahip olan bir bilim kurgu filminde başrol oynayacak.

Bu filmin baş rolü, bir robot

Hollywood Reporter göre bildirilene tarafından Erica adlı bir robot, 70 milyon dolarlık bütçeye sahip olan bir bilim kurgu filminde başrol oynayacak. Yapımcıların söylediğine kadar film, bir suni zeka oyuncuya tabi olan birincil film olacak.

Reporter'ın söylediğine göre film, insan DNA'sını mükemmelleştirmeyi programlayan fakat beklenmeyen tehlikelere karışan, tasarladığı suni zeka kadının kaçmasına yardım etmek zorunda kalan bir bilim adamını takip edecek. Filmin yönetmeni ve Erica'ya eşlik edecek aktör ise hemen şimdi duyurulmuş yok.

Erica'nın fiilen Tony Kaye (American History X) göre yönetilen bir diğer filmde birincil rolünü alması bekleniyordu ancak haberde bildirilene tarafından zaman planlamaları, yapımcıların farklı bir rota izlemelerini gerektirdi. Yapımcılar, robot aktrisin bazı sahnelerini 2019 yılında Japonya'da çekmeye başladılar ve filmin geri kalanını Haziran 2021'de çekmeyi planlıyorlar.

Erica, Japon bilim insanları Hiroshi Ishiguro ve Kohei Ogawa kadar insan-robot ilişkilerine karşın araştırmalarının bir parçası olarak geliştirilmişti. Robot, doğal dili algılayabiliyor ve Ishiguro'nun laboratuvarının internet sitesine tarafından insan sözde bir sese ve yüz ifadelerine sahip. Yapımcı Sam Khoze'nin Reporter'a söylediğine tarafından bilim insanları, metod aktörlüğün temellerini AI'ye uygulayarak Erica'ya rol yapmayı öğrettiler.

Ayrıca bu, Erica'nın kamera önündeki birincil rolü değil. Erica'nın kariyeri, 2018 yılında Japonya'da bir haber sunucusu olarak başladı.

Film finansmanı ise Oscar adayı Loving Vincent'in arkasındaki ekip olan Bondit Capital Media, New York tabanlı Cilt Cilt Global Media ve Belçika'dan Happy Moon Productions kadar yapılacak.

Erica başroldeki ilk yapay zeka kadın oyuncu olsa da birincil robot aktör de yok. 2015 yılında My Fair Lady'nin bir Alman sahne adaptasyonu olan My Square Lady'de bir robot rol almıştı. Bir sene önce de bir diğer robot, The Metamorphosis'in Japon-Fransız sahne üretimi olan, başrolün Franz Kafka'nın kısa hikayesindekinin aksine bir haşere yerine bir android olarak uyandığı bir sürümünde başrolü oynamıştı. Ishiguro, o robotun tasarımına da tezgâhtar olmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER