Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa'daki durum iyiye gidiyor, dünyanın geri kalanının durumu artan bir şekilde kötüleşiyor

Dünya Afiyet Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa Parlamentosu üyeleri ile yapılan video konferans toplantısında şu belli başlı adar 9.2 milyon vakanın bildirildiğini açıkladı.Virüs salgınından daha sonra başlayacak hayatın eskisi gibi olamayacağını belirten Te.

Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa'daki durum iyiye gidiyor, dünyanın geri kalanının durumu artan bir şekilde kötüleşiyor

Dünya Afiyet Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa Parlamentosu üyeleri ile yapılan video konferans toplantısında şu belli başlı adar 9.2 milyon vakanın bildirildiğini açıkladı.Virüs salgınından daha sonra başlayacak hayatın eskisi gibi olamayacağını belirten Tedros, yeni alışılagelmiş hayat için yeni kuralların getirilmesi gerektiğini vurguladı.

"AVRUPA'NIN DIŞINDAKİ BÖLGELERDE ŞART KÖTÜYE GİDİYOR"

Avrupa'daki durumun gitgide artarak iyiye gittiğini belirten Tedros dünyanın geri kalanında ise durumun giderek kötüleştiğini belirtti. Dünya genelinde gelecek hafta 500 bin can kaybı ve 10 milyon olgu beklediklerini gösteren Tedros tedbirler konusundaki uyarılarını yineledi.

Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa'daki durum iyiye gidiyor, dünyanın geri kalannın durumu giderek kötüleşiyor

Virüsün Çin'in bildiriminden önce yayıldığına ilişkin kanıt bulunmadığını gösteren Tedros, Çin'i dünyayı vaktinde uyarmadığı için eleştiremeyiz dedi. Tedros, virüsün ilk olarak görüldüğü Wuhan'da fazla sert tedbirler alındığının altını çizdi.

"AŞI KESİN ÇARE DEĞİL"

Aşı konusunda da açıklamalarda bulunan Tedros, aşının dünya sağlığı için önemini vurgulayarak bir yıl ya da daha kısa bir vakit içinde aşıya erişilebileceğini belirtti. Tedros aşının emin çare olmasının ise epeyce zor olduğu açıklamasını yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü: Avrupa'daki durum iyiye gidiyor, dünyanın geri kalanının durumu giderek kötüleşiyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER