Can sıkan özelliğe Edge engeli

Web sitelerini ziyaret ettiğinizde meydana çıkan uyarı kutucukları, bir süredir can sıkıyor.

Can sıkan özelliğe Edge engeli

Web sitelerini ziyaret ettiğinizde meydana çıkan uyarı kutucukları, bir süredir can sıkıyor. Bunun haberdar Microsoft, Edge kullanıcılarına spam haline gelen bu kutucukları gizleme olanağı sunacak.

Web tarayıcısı uyarıları, ilk olarak 2003'te Chrome tarafından sunulmuştu. Diğer web tarayıcıları, aynı işlevi hızla kendi bünyelerine katmışlardı. Siteleri ilk olarak ziyaret ettiğinizde görünen bu uyarılar, sizden sitedeki güncellemelere üye olmanızı istiyorlar. Ancak ne yazık oysa bu işlev, siteler tarafından kötüye kullanılmaya başlandı ve bazı siteler, video çalmadan, dosya indirmeden ve hatta site içeriğini göstermeden önce sizden bu uyarıları kabul etmenizi istemeye başladı.

İşin fena yanı bazı iki yüzlü sitelere izin verdiğinizde, karşınıza flört sitelerinden, tarayıcı eklentileriyle ilgili ya da porno sitelerden istenmeyen reklamlar çıkabiliyor.

Microsoft Edge'in "Gürültüsüz bildirim istekleri" adlı yeni işlevi, bütün bildirimlerin görüntülenmesini engellemenize müsade veriyor. İlgilenen kullanıcılar, işlevi Microsoft Edge Beta 83'te denemek için Ayarlar > Site izinleri / Bildirimleri bölümüne artan bir şekilde Gürültüsüz dikkat isteklerini etkili hale getirebilirler.

İşlevi etkili hale getirdiğinizde tüm tarayıcı bildirimleri, adres çubuğundaki ufak bir zil simgesinin altında gizleniyor. Bildirimleri bakmak için bu zile tıklayabiliyor, hangi sitenin bildirimlerine müsade verip, hangisine vermeyeceğinizi seçebiliyorsunuz.

Bu Nedenle tarayıcı bildirimlerini ortadan kaldıran Microsoft, internetin en büyük spam kaynaklarından birini susturmuş oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER