Çin çip üretimini hızlandıracak

Çin çip üretimini hızlandıracak

Çin çip üretimini hızlandıracak

Geçtiğimiz haftanın başlarında ZTE'nin, ABD firmalarından parçalar almasının yasaklandığı duyurulmuştu. Bu karar, firmanın bir önceki yıl ABD Ekonomi Bakanlığı ile yaşadığı sorunlar ardından firmanın çalışanlarını disiplin edememesi sebebiyle verilmişti. Tahmin edebileceğiniz gibi yoğunlukla ABD merkezli Qualcomm'un işlemcilerini kullanan firma için bu da oldukça büyük bir problem ve görünene göre Çin, bu büyük problemin altından kalkmak için yeni bir yol arıyor.

Reuters'ın belirttiğine göre Çin, yarı iletken piyasasındaki üretimini arttırma sürecine girmiş durumda. Haber kaynağının söylediğine göre "kıdemli Çinli yetkililer, endüstri temsilcileri, düzenleyiciler ve firmanın güçlü çip kaynağı ile sektörün zaten agresif olan planlarını hızlandırmak için" görüştüler. Şu anda tüm gözler ZTE'ye dönmüş olsa da, eğer Çin için daha fazla yasak gelirse bunun anlamı diğer firmaların ve hatta belki de ülkenin kendisinin Qualcomm, Intel, Microsoft ve benzeri firmaların ürünlerinden faydalanamaması olabilir.

Çin'in, çip üretimi söz konusu olduğunda zayıf olduğu söylenemez ve ülke, 2025 yılına kadar telefonlarının %40'ında yerel çipleri kullanma hedefine doğru ilerliyor. Her ne kadar yeni yasaklar şu anda sadece ZTE için olsa da, Çin'in yeni kararının ABD ile ilişkilerine bir etkisi olacağı söylenebilir...

Önceki HaberApple, Router Üretimini Durdurdu! Sonraki HaberSamsung, Birinci Çeyrekte Beklentiyi Aştı
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER