Aslıhan Gürbüz

Aslıhan Gürbüz

Aslıhan Gürbüz

Aslıhan Gürbüz

"Selam, bugüne kadar hayatımda bir sürü güzel şey biriktirdim ve hiçbir önyargıyı ve dayatılan kalıpları önemsemiyorum. Beni ben yapan şeyleri, size rakamlarla anlatabilirim ama benden kilomla, bedenimle, ölçülerimle veya boyumun uzunluğuyla ilgili eleştirileri kabullenmemi beklemeyin. Ben hayatımdaki güzel rakamları paylaştım, şimdi sıra sizde. Hayatınıza anlam katan rakamları #RakamlarınÖtesinde etiketiyle paylaşın çünkü bizim güzelliğimiz rakamların ötesinde."


Nur Fettahoğlu

"12, yüzümdeki belirgin çizgilerin sayısı değil; her birine anlam yüklediğim, bu anlamlarla olgunlaştığım yılların sayısı. Aynaya baktığım zaman gördüğüm mimik çizgileri, kişisel yolculuğumun biricik haritaları. Kadınlara dayatılan güzellik tanımları ile güzelliğimi tanımlamıyorum! Tam da böyle düşünürken Dove‘un güzellik tanımlarını alt üst ettiği kampanyasını gördüm. Ne kadar güzel anlatmışlar! Benim güzelliğim #rakamlarınötesinde; benim güzelliğim 12 çizginin ötesinde. Peki sizin ötesinde olduğunuz rakam ne?"


Çağla Şıkel

"Sevgili Aslıhan Gürbüz’ün, güzelliğin #rakamlarınötesinde olduğunu anlatan paylaşımını görünce ben de bir şeyler söylemek istedim.



Dayatılan güzellik standartlarına uymayan bir kadına binlerce eleştiri yöneltmek kimin haddine? Sürekli başkaları tarafından beğenilme kaygısı taşımak bizi gerçekten mutlu edebilir mi? Artık öğrenilmiş, dayatılmış her şeyi unutup kendi güzelliğimize sahip çıkmanın vakti gelmedi mi?



Güzelsen bir başkası söylediği için değil, kalıplara uyduğun için değil; basmakalıp #rakamlarınötesinde, sen olduğun için güzelsin. Bu konuyu gündeme getirdiği için Sevgili Aslıhan Gürbüz'e Güzelliği rakamların çok ötesine taşıyan kampanyası için ise Dove’a çok teşekkür ederim."


Birce Akalay

"16; topuklularımın yüksekliği değil, rol aldığım dizilerde canlandırdığım karakterlerin sayısı. Canlandırdığım karakterleri anlamak ve onlarla bütünleşmek için geçirdiğim değişimlerin, gelişimlerin sayısı…



Çünkü her rol; arayışımı, kapasitemi, kendimi aşmam gereken noktaları keşfettiğim bir yolculuk benim için. Ve benim güzelliğimi, başarımı tanımladığım nokta, tam olarak burası. Dayatılan rakamlar ile, empoze edilen güzellik algısı ile uzaktan yakından alakası olmayan bir yer burası.



Dove ‘un güzellik tanımlarını alt üst ettiği kampanyasını görünce, bunları düşündüm. Ne kadar da önemsiyoruz, değil mi rakamları? Lütfen şimdi, hep birlikte bir kenara bırakalım kaç kilo aldın, kaç kilo verdin, kaç yaşındasın, belin kaç santim, boyun kaç santim, kaç bedensin, kaç takipçin var, kaç like aldın’ları. Benim güzelliğim #rakamlarınötesinde demeli özgürce. Sevgili arkadaşım Nur Fettahoğlu ve Yasemin Şefik hadi açıklayın, sizin ötesinde olduğunuz rakam ne?"


Pınar Altuğ Atacan

"Aslıhan Gürbüz'ün paylaşımını gördünüz mü? Gerçekten de dayatılan güzellik kalıplarından, bugüne kadar öğretilmiş güzellik tanımına uymayan hallerimize gelen bin eleştiriden bıkmadık mı?



Beğenilmek ve kabul görmek için başkalarının kalıplarına göre mi güzel olmalıyız? Dünyadaki bunca güzellik, rakamlarla ölçülebilir mi? Güzel olduğumuzu söylemek için birilerinin belirlediği rakamlara sığmak zorunda olmamız adil mi?



Aslıhan Gürbüz sayesinde haberdar olduğum Dove 'un rakamlara baş kaldıran kampanyası, ne kadar da güzel bir konuya dikkat çekmiş. Fiziksel özelliklerimizi kalıplara sokan, rakamlarla tanımlanan güzelliğe karşı çıkmış. Bu muhteşem kampanyayı tüm kalbimle destekliyorum. Siz de lütfen kimsenin sizi rakamlarla tanımlamasına izin vermeyin, başkalarına göre güzel olmak için kalıplara girmeyi kabul etmeyin. Güzelliğimiz #rakamlarınötesinde hem de çok ötesinde… "


İrem Derici

"Kızım seni çok seviyorum! Bu projeyi de kafa göz destekliyorum! #UfakTefekCinayetler 8 ay önce 32 bedendim, ölümden döndüm, ah o kakafonik dayatmalar yok mu ah! Şimdi 38 bedenim, sefam olsun, aşırı güzelim, aşırı güzeliz!"


Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER