Coşkun Çetin: “Dünyada Koronavirüs sürecinde online işlemler ve mobilite pik yaptı”

“Öyle çok işyeri online satışa yöneldi oysa başarılı olamadı” Coşkun Çetin, ticaret yerine getirmek isteyen firmaların maddesel ortam haricinde ticaretlerine devam edebilmeleri için internet üzerinden meslek yapmalarının ve hedefledikleri kitleye ulaşabilmenin büyük bir sikl.

Coşkun Çetin: “Dünyada Koronavirüs sürecinde online işlemler ve mobilite pik yaptı”

“Öyle çok işyeri online satışa yöneldi oysa başarılı olamadı”

Coşkun Çetin, ticaret yerine getirmek isteyen firmaların maddesel ortam haricinde ticaretlerine devam edebilmeleri için internet üzerinden meslek yapmalarının ve hedefledikleri kitleye ulaşabilmenin büyük bir siklet talep ettiğini vurguladı. Medya sektörü gibi bundan böyle ticaret sektörünün de iyice online ortama yöneleceğinin altını çizen Çetin, “Korona virüsü süreci bize gösterdi ancak, online altyapısını enerjik tutan firmalar bu süreci başarıyla tamamlıyorlar. Hem mevcut müşterilerini ellerinde tutmaya keza de yeni müşteriler kazanmaya devam ediyorlar. Online altyapısı olmayan firmalar ise mevcut müşterilerini kaptırdılar. Yeni dünya düzeni bilişim üstüne kurulu online bir düzendir. Buna armoni sağlayamayan firmalar ne yazık ki ayakta kalamayacaklar” dedi.

Gelecek internette! 

Coşkun Çetin açıklamalarına şöyle devam etti; "Korona virüsünün süratli bir şekilde yayılmasının arkasından, ülke olarak evde kalmanın ve sosyal mesafeyi korumanın önemini anladık. Bu süreçte tartışmasız tüm hayatımız internet oldu. Yalnızca sosyal ağ hesaplarımızı yok, online alışveriş yapabildiğimiz web sitelerini ve uygulamaları da daha yoğun olarak kullanmaya başladık ve çoğu siparişimiz kargoların yetiştirilememesinden dolayı iptal edildi. Bu krizi yönetmediklerinin en büyük göstergesiydi; firmalar ellerinde olmayan veya stokları yetkisiz olan ürünleri de pazarlıyor. halbu ki kriz yönetimi, insanların temel ihtiyaçlarını en dürüst kanallar ile onlara ulaştırmayı amaçlar. Bunda başarılı olamayan firmalar hakkında birçok şikayet oluşurken, bazı firmalar ise yelken direği olarak sitelerine muhakkak uyarılar ekleyip bu süreçte hizmet veremeyeceklerini açıkladılar. Türkiye'nin en büyük firmaları ise çalışmalarına sürat kesmeden devam ederek, mobilya ürünlerini ya da araba satın alacakların zeka, kapısına dek aldıkları ürünleri 48 saat içerisinde teslim edebilen bir zincire sahip oldular. Tüm dünyada Koronavirüs nedeniyle online işlemler ve mobilite pik yaptı.”

Korona virüsü sürecinde devletin almış olduğu kararları ekibiyle birlikte harfiyen uyguladıklarını söyleyen Coşkun Çetin, Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmüş olduğu R10.net ve Megatrhost.com firmaları için de benzer kuralları uygulayarak, evde hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Diğer Taraftan evde geçirilen zamanda, sitelerinin hitlerinin 3'e katlandığını belirterek, webmasterların ve evden hedeflemek isteyen insanların aktif olarak R10.net üzerinden hizmetlerini başka insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını açıklama etti. Türkiye'nin en büyük firmalarının R10.net'e üye olmak için e-mail gönderdiklerini ve kişisel ya da ticari amaçla kullandıkları sitelerinin, uygulamalarının bütün ihtiyaçlarını R10.net'te yer alan webmasterlar üzerinden çözümlediklerini açıkladı.

Üyelik işlemleri kolaylaştı

Çetin, korona sürecinde üyelik sistemini değiştirerek, abone olmak isteyenlerin daha basit bir şekilde siteye dahil olmalarını sağladıklarını da açıkladı. Çetin son olarak da "R10.net bilindiği üzere davetiye sistemi ile çalışan ve üyelerinin birbirleri ile network oluşturmasını amaçlayan bir platform olarak 2005 yılında hayata geçti. 2013 yılında tüm hisseleri ve hakları tarafımca satın alınarak, yeni bir kavrayış ile bu platformu yönetmeye başladık. Idare sürecimizin şu an 7. yılı içerisinde olmamıza karşın, biz kriz yönetimi anlamında geçmiş yıllarda karşılaştığımız tüm sorunları deneme ederek, hizmet kesintisi olmadan üyelerimizin ve üye olmayanların da siteye rahatlıkla ulaşarak, data edinmelerini sağladık. Bu süreçte hit oranlarımızda önemli yükselme olurken, sunucularımızı en bereketli ülkü getirerek, kesinti ve bilgi kaybı olmadan, her gün takriben 500 bin kişinin aktif olarak sitemizi kullanmaya devam etmesini sağladık. Kesinlikle bu süreçte bize bazı talepler de çoğalmaya başladı. En büyük ve maksimum şikâyet aldığımız konu davetiyeli üyelik sistemiydi. Bunu değiştirerek keza mail aracılığı ile ve ayrıca de uygulama üzerinden, üye olmak isteyenlerin kendilerini tanıtarak üyelik işlemini yapmalarını sağladık. Bunun için ekibimize yeni dahil ettiğimiz kişiler, gelen başvuruları özenle inceleyerek ve başvuruda bulunan kişi ya da firmaları araştırarak, başvurularını onayladılar" diyerek sözlerini tamamladı.

   

Coşkun Çetin kimdir?

Coşkun Çetin, Türkiye'nin en büyük webmaster sitesi R10.Net'in sahibi ve yöneticisidir. 2005 yılında ticaret hayatına kendi kurduğu MegaTR Hosting firmasıyla başladı. MegaTR Hosting kısa sürede Türkiye'nin birincil 15 hosting şirketi arasına girmeyi başardı. Coşkun Çetin, ilköğretim eğitimini Fevzi Paşa İlköğretim okulunda tamamladıktan sonra ortaokulu Engin Hayri Özmeriç'te tamamladı. İzmir'de Alsancak Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonradan yüksek öğrenimini İzmir'in köklü üniversitelerinden Dokuz Eylül Üniversitesi'nde tamamladı. 2007 yılında lise öğrenimine devam ederken bir yanda da ilk girişimi olan MegaTR Hosting firması ile etkin ticaret hayatına atıldı. Coşkun Çetin, 2012 yılında R10.Net'e yatırım ortaklığı ile giriş yaptıktan daha sonra, 2013 yılında hisselerin büyük çoğunluğunu satın alarak yönetim kurulu başkanlığına seçildi. 2019 senesinin birincil çeyreğinde R10.Net hisselerinin tamamını satın alarak R10.Net'in tek sahibi oldu. Coşkun Çetin, halen Türkiye'nin en büyük bilişim şirketlerinden MegaTR Hosting ve R10.Net ile iş yaşamına devam ediyor.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER