Dünya'nın en büyük SSD'si

Dünya'nın en büyük SSD'si

Dünya'nın en büyük SSD'si

Yeni bir SSD, dünyanın en büyük katı hal sürücüsü unvanını yakaladı ve 100 TB'lık bir depolama alanı sunuyor. Nimbus Data, 100TB kapasiteli ExaDrive DC100'ü ortaya çıkarttı. Firma, şu anda bazı seçilmiş müşterilere satış yapıyor ve yaz mevsiminde ürünü herkes için piyasaya çıkaracak.

Cihaz, 3D NAND kullanıyor ve kapasitesini anlatabilmek için örnek vermek gerekirse, 20.000 HD filmi saklamak için yeterli alana sahip. Sürücü, 500MB/s'ye kadar olan sıralı okuma ve yazma hızlarına ulaşıyor.

Şirket, pazardaki en yakın rakibinin kapasitesinin üç katına çıktı ve terabayt başına %85 daha az güç harcıyor.

Çok dayanıklı!

ExaDrive DC100 (50TB sürümü de olacak), beş yıllık garantiye sahip ve bu süre zarfında "sınırsız dayanıklılık" garantili. Doğal olarak, fiyat henüz onaylanmadıysa da, ucuz olmayacak. Nimbus, veri merkezi kullanımı için tasarlanan benzer ağır siklet SSD'lerle rekabet edeceğini iddia ediyor ve düşük işletme masraflarıyla (düşük güç kullanımı sayesinde) yapılacak potansiyel tasarrufların altını çiziyor.

Tüm bu devasa kapasiteli SSD'lerde olduğu gibi, bunlar tüketicileri hedefleyen ürünler değil, ancak yine de kapasitenin ne kadar yukarılara çıktığını gösterme açısından ilginçler. Her zaman olduğu gibi, bu teknolojiden aşağıya doğru bir etki olacak, bu da daha uygun fiyatlı tüketici sürücülerinin de orantısal olarak büyüyeceği anlamına geliyor.

Önceki HaberTP-Link Archer C1200 Fiyatı ve Özellikleri Sonraki HaberTürk Fabrikasında Bir Robot Doğdu!
Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER