Dünyanın en tehlikesiz telefonu

Bugüne dek ara sıra üst düzey güvenlik önlemleri sunan telefonlarla karşılaştık, oysa aralarında en popüleri her hâlükarda Blackberry telefonları olmuştur.

Dünyanın en tehlikesiz telefonu

Bugüne dek ara sıra üst düzey güvenlik önlemleri sunan telefonlarla karşılaştık, oysa aralarında en popüleri her hâlükarda Blackberry telefonları olmuştur. Nasıl dayanıklılık dendiğinde akıllara Nokia 3310 geliyorsa, emniyet dendiğinde de Blackberry'i anmamak olmaz. Ancak artık Blackberry'nin esamesi okunmuyor, güvenlik konusunda ise bir diğer telefon onun iddiasını taşıyor.

Bittium Tough Mobile 2C adıyla ortaya meydana çıkan bu telefon, şu an için dünyanın en güvenli telefonu olduğu iddiasında. İşletim sistemi Android 9 işletim sistemi üstüne kurulu olsa da, üstünde şirketin geliştirdiği bir yazılım daha bulunduran Bittium Tough Mobile 2C, birbirine sarmalanmış yazılımlar vasıtasıyla katmanlı bir güvenlik sağlıyor.

Bittium Tough Mobile 2C'de, öteki Android telefonlarda olduğu gibi kullanıcılar farklı oturumlar oluşturabildikleri gibi, her bir oturum içinde de katmanlı güvenlik önlemleri bulunuyor. Keza telefonun tüm kamera, mikrofon, Bluetooth fonksiyonu gibi dış dünya ile bağlantıya geçebilmesini sağlayan tüm özelliklerini, tek bir tuş ile kapatabilme olanağı da tanıyor. Telefonun derhal kenarında bulunan mahremiyet tuşu bunu sağlıyor. Cihazda tekrar tekrar açık bir VPN modu da bulunduruyor ve bu sayede bağlantınız tekrar tekrar anonim olarak görünüyor.

Bittium Tough Mobile 2C, sadece yazılım olarak yok, bedenen da sağlam olmasıyla uyarı çekiyor. Telefon için EKSEN-STD-810G ve IP67 sertifikaları dargın. Bu da Bittium Tough Mobile 2C'nin hem darbelere ayrıca suya karşısında dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Bittium Tough Mobile 2C'nin ucuz olmasını ise beklemeyin. Bittium Tough Mobile 2C, 1800 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER