Enerji tasarrufu nasıl sağlanır?

Koronavirüs nedeniyle hijyene her zaman olduğundan daha fazla tartı verildiği bir zamandan geçiyoruz.

Enerji tasarrufu nasıl sağlanır?

Koronavirüs nedeniyle hijyene her zaman olduğundan daha fazla tartı verildiği bir zamandan geçiyoruz. Eller her zamankinden daha fazla yıkanırken bununla beraber çamaşır ve bulaşık makinelerinin de kullanımı artıyor. Beyaz eşyalarınızı satın alırken su ve enerji tüketimi düşük olan ürünleri seçim etmenizin yanı sıra uygulayacağınız birkaç pratik yöntemle de çamaşır ve bulaşıklarınızın temizliğini sağlarken su ve enerjiden de tasarruf edebilirsiniz. İşte dikkat etmeniz gerekenler:

İşte Çamaşırlarınızı Yıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Çamaşır makinesi satın alırken modern ve ileri teknoloji ile geliştirilmiş ürünleri tercih ederek tasarrufa başlayabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki adımlara dikkat ederek de su ve enerji tasarrufunuzu daha da artırabilirsiniz.

Makinenizi, seçtiğiniz programa uygun tam kapasite ile çalıştırın, böylelikle su tüketiminden tasarruf etmiş olursunuz. Ayrıca dayanıklılığını göz önünde bulundurarak kapasitesinden fazla yüklememeye uyarı edin. Samsung'un seçili çamaşır makinelerinde yer alan DIT (Digital Inverter) Motor doğruca keza epeyce dayanıklı çamaşır makinelerine sahip olursunuz keza de büyük oranda tasarruf sağlayabilirsiniz. Sürtünmeye ast olarak çalışan motorlar içinde yer alan fırça, bobin ve kömür gibi bileşenler Inverter motorlarda bulunmadığından bu motoru kullanan makineler gürültüsüz, dayanıklı ve bereketli çalışır.

Temizlik Maddesi ambalajında nasihat edilenden fazla miktarda ya da fazla köpüren deterjan kullanmamaya itina gösterin. Samsung'un Eco Bubble köpükle yıkama teknolojisine sahip seçili çamaşır makineleri çamaşırlarınıza 40 kat daha seri ve etkili nüfuz ederek temizleme sağlar. Deterjan kalıntısı bırakmadan, kan, deri yağı gibi inatçı lekeleri çıkarmaya yardımcı olur.

Deterjan ambalajı üzerindeki sıcaklık tavsiyelerine uymanız da yardımsever olacaktır. Hafif kirli çamaşırlarınızı daha düşük sıcaklıklarda yıkayabilirsiniz. Samsung'un Eco Bubble teknolojisi düşük sıcaklarda dahi etkin çözümler sunuyor. Suyu ısıtmak için harcanılan enerjiden tasarruf ediyor ve bu sayede daha eksik enerji tüketiyor.

Hafif lekeli ve eksik miktarda çamaşırlarınız için çabuk programları seçim etmeniz de tasarrufu artıracaktır. Çok kirli ve lekeli olmayan çamaşırlarınız için ön yıkama ve çok yüksek sıcaklık kullanmamaya uyarı edin. Samsung'un seçili çamaşır makinelerinde yer alan Hijyenik Buharı modu bir uçtan bir uca çamaşırlarınızdaki bakterilerin %99,9'undan fazlası etkisiz ışık halkası getirilebilir.

Çamaşırlarınızı kurutma makinesinde kurutacaksanız yıkama programınız için önerilen en yüksek sıkma devrini seçmeniz gerekiyor. Keza Samsung'un kurutmalı çamaşır makinelerinde bulunan Air Wash hava ile yıkama teknolojisi bir uçtan bir uca çamaşırlarınızı fena kokulardan da arındırarak temizleyebilirsiniz.

Bulaşıklarınızı Yıkarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Başta tıpkı çamaşır makinesinde olduğu gibi bulaşık makinesinde de ileri teknoloji kullanan ürünleri seçim ederek tasarruf için büyük bir adım atabilirsiniz. Araştırmalara tarafından bulaşık makineleri elle yıkamayla kıyaslandığında su ve enerjiyi daha verimli kullanmanızı sağlayabiliyor. Ayrıca aşağıdaki noktalara da uyarı etmeniz su ve enerji tasarrufuna önemli katkıda bulunacaktır.

Makineye yerleştirmeden önce tüm bulaşıklarınızı sudan geçirmenize lüzum değil. Sadece çok kirli olanları sudan geçirmeniz yeterli olacaktır. Bulaşık makinenizi, kapasiteyi aşmayacak şekilde tam dolulukta çalıştırırsanız suyu da boşa kullanmamış olursunuz. Samsung'un bulaşık makinelerinde su sıcaklığını 70°C'ye çıkararak, daha pozitif bakteri ve virüse etki edebilir ve daha hijyenik temizlik sağlayabilirsiniz.

Eksik miktarda bulaşık yıkarken hesaplı programları tercih ediniz. Bulaşık makinesinden en iyi performansı edinmek için bulaşıklarınızı doldurma yönergelerine göre diziniz. Ayrıca Samsung WaterWall bulaşık makinelerindeki WaterWall™ teknolojisiyle bulaşıklarınızı su savurganlık etmeden temizleyebilir, Zone Booster™ teknolojisiyle de inatçı kalan yiyecekleri etkin bir şekilde çıkararak bulaşıklarınızın her noktasının temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Tek kullanımlık plastik kaplar ya da plastik çatal bıçak veya tabak takımı gibi sıcak suda yıkanmaya aleyhinde dayanıklı olmayan plastikleri bulaşık makinesinde yıkamayınız.

Sadece bulaşık makinelerinde kullanılmak için özel olarak planlanmış tuzlu kullanın. Bulaşık makinesinde dilekçe için özel olarak tasarlanmamış diğer tüm tuz türleri ve bilhassa sofra tuzu, su yumuşatıcısına hasar verir.

Çatal bıçak takımları sapları aşağıda bakacak şekilde yerleştirildiğinde daha iyi temizlenir ve kurutulur. Ancak, yaralanma riskini eksilmek için bıçakları ve çatalları vb. saplar yukarı bakacak şekilde de yerleştirebilirsiniz.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER