Facebook verileriniz sızdı mı?

Facebook verileriniz sızdı mı?

Facebook verileriniz sızdı mı?

Cambridge Analytica veri sızıntısının ardından sizin de verilerinizin sızıp sızmadığını merak ediyorsanız, artık bunu öğrenebilirsiniz. Facebook, hesabınızın etkilenip etkilenmediğini sonunda haber kaynağı uyarılarıyla göstermeye başladı.

Facebook haber kaynağında herhangi bir uyarı görmüyorsanız, bu sayfaya bakarak sızıntıdan etkilenip etkilenmediğinizi hemen görebilirsiniz. Sayfa, sizin veya arkadaşlarınızın This Is Your Digital Life uygulamasına oturum açıp açmadığını gösteriyor. Dr. Aleksandr Kogan tarafından geliştirilen bu uygulama ile toplanan veriler, Cambridge Analytica tarafından kullanıcıların profilini oluşturmakta ve seçimlerde onların kafasını karıştırmakta kullanılmıştı.

Sosyal dev, son olarak yaşananlardan dolayı özür dilemiş aynı olayın bir daha yaşanmayacağını söylemişti. CEO Mark Zuckerberg, "çok geniş bilgiye erişimi olan her uygulamayı" inceleme sözü vermiş, Cambridge Analytica stili taktikler uygulayan AggregateIQ ve CubeYou'yu engellemişti. Zuckerberg, bugün ortak bir senato duruşmasında ifade verecek.

Önceki HaberBlack Shark'ın Telefonunun Arkası Sızdı! Sonraki Haber2018 Yılında Hedef: 200 Milyon Adet Temassız İşlem
Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER