Gece fotoğrafı nasıl çekilir?

OPPO'nun Reno3 ve Reno3 Pro modelleri üstün kamera özellikleriyle bambaşka bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatıyor.

Gece fotoğrafı nasıl çekilir?

OPPO'nun Reno3 ve Reno3 Pro modelleri üstün kamera özellikleriyle bambaşka bir fotoğrafçılık deneyimi yaşatıyor. Her iki modelde de yer alan Gece Modu özelliği, ışığın düşük olduğu ortamlarda bile, kaliteden taviz vermeden mükemmel resim karelerinin yakalanmasını sağlıyor. Ünlü fotoğrafçı Sefa Yamak, 8 adımda en nitelikli gece fotoğrafları çekmenin püf noktalarını anlatıyor...

Her şeyden önce telefonunuzu değişmez tutmanız gerekiyor. Fazla sıkı bir şekilde elinizde tutabilirsiniz, bir yere yaslayabilirsiniz veya tripod kullanabilirsiniz. OPPO Reno3, gece modunda çekim yaparken 'kameranızı değişmez tutun' şeklinde ekranda çıkan bir yazıyla kendisi de uyarıyor.

Cep telefonlarımızı aralıksız cebimizde ya da çantamızda taşıdığımız için, telefonun kamerasındaki lens devamlı olarak bir kumaşa temas ediyor. Gün içinde kirlenebiliyor ya da parmak değebiliyor. Resim çekmeye başlamadan önce lensi mutlaka temizlemelisiniz.

Sonrasında sürüklemek istediğiniz objeyi, manzarayı veya görüntüyü odaklamak gerekiyor. Bunun için sürüklemek istediğiniz nesnenin üstüne gelerek ekrandan 1 kere dokunmanız tatmin edici.

Telefonların gece modu otomatik olarak öbür bir parlak verdiği için kamerayı açıp odaklama yaptığınızda bir daire görürsünüz. Bu dairenin yanında bir de + / - çizgisi vardır. O + ve – ile bulunduğunuz ortamdaki parlaklığı yükseltip düşürebilirsiniz.

Kamera ayarlarında gece modunun haricen üstelik bilirkişi modu var. Burada ışığın düşük olduğu ortamlarda ISO'yu, enstantaneyi, beyaz dengesini ve öteki ayarlamaları kendiniz yaparak fotoğraf çekebilirsiniz.

Gün batımından önce, fotoğraf çekmek istediğinizde enstantaneyi 100-120 civarında, ISO'yu da 100'lerde tutarak ideal görüntüleri yakalayabilirsiniz. Işık azalmaya ve hava düşmeye başladıktan sonra enstantane ile birazcık oynama yapabilirsiniz.

Gece fotoğraf çekerken parlak çıkması için genel olarak flaş açılır. Fotoğraf çekildikten sonra siz parlak, arkanız ise simsiyah çıkar. Flaş görsel gücü çok destekleyen bir unsur yok. Mutlaka flaşı kullanacaksanız bunu bir yere yansıtıp kullanabilirsiniz.

Son olarak fotoğrafı çekeceğiniz açıyı da görsellik anlamında iyi ayarlamanız gerekiyor.

OPPO'nun Reno3 Serisi modelleri ile gece mükemmel kalitede kareler yakalayabilir, Reno3 modelinde başta ön kameraya eklenen Gece Modu algoritması ile de ışığın düşük olduğu ortamlarda selfie çekebilir ve en iyi fotoğraflarınızı koleksiyonunuza ekleyebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER