GOT yıldızı 501 kg ile rekor kırdı!

Game of Thrones'ta Mountain (Dağ) adlı karakteri canlandırmıştı Hafthor Björnsson.

GOT yıldızı 501 kg ile rekor kırdı!

Game of Thrones'ta Mountain (Dağ) adlı karakteri canlandırmıştı Hafthor Björnsson. Dev adam, cumartesi günü dünya rekoruna imza attı. Hafthor Björnsson, bütün tamına 501 kg tartma kaldırarak deadlift dünya rekorunu kırdı.

Bir önceki rekor, 500 kg ağırlık ile Eddie Hall adlı kişiye aitti.

Rekor kıran bu kaldırışı izlemek nefes kesiciydi. Björnsson'un formu başından ardına kadar muhteşemdi ve ağırlığı kaldırdıktan sonradan tepe noktasında çok kararlı bir şekilde kalabildi. Siklet kaldıran birçok birey kişisel bir rekor denediklerinde tepe noktasında yalpalar, oysa 31 yaşındaki Björnsson neredeyse kaya gibiydi.

Yük kaldırma etkinliği, sadece 364.000 karakter küçük nüfusa sahip, öteki Avrupa ülkelerinden daha hafif sosyal uzaklaştırma tedbirleri ile hareket eden İzlanda'da gerçekleşti. (20'den fazla insanın Pazartesi gününe kadar bir arada bulunması yasaklandı; bu etkinliğe kaç kişinin katıldığı kesin değil, ama görüntülerde spor salonunun fazla doymuş olmadığı görülüyor.) Ülkede sadece 10 COVID-19 ölümü bildirildi; İzlanda, kitlesel testleri ve temasları izlemeyi erkenden uygulamaya koymuştu.

NEFES KESEN REKOR ANINI İZLEYİN:

501KG Deadlift - Hafthor Bjornsson501KG Deadlift - Hafthor BjornssonHistory made. @thorbjornsson pulls a massive 501kg / 1,104lbs deadlift. #ryourogue

Björnsson sahneye çıkmadan önce, bu durum yorumcular göre koronavirüs krizinin ortasında dört gözle beklenecek bir şey olarak tanımlandı.

Rekoru kırmadan önce Björnsson, 420 kilogram ve 465 kilogram kaldırarak ısındı, bu nedenle o gün üç turda toplam 1.386 kilogram kaldırmış oldu.

Dünya rekorunu kırıp karısını öpmek ve soğumak için birkaç dakika ayırdıktan sonra Björnsson, dünyada olup biten her şeye rağmen bu rekoru deneme fırsatı bulduğu için teşekkür borçlu olduğunu söyledi.

"Yalnızca bu harika, ağırlığı kaldırmakla kalmadım, bununla birlikte kendimi şahane hissediyorum" dedi. "Bugün daha fazlasını yapabileceğime inanıyorum ama bunun anlamı ne? Bundan memnunum."

Björnsson hem, daha uzun bir halterle yapılan elephant bar deadlift için dünya rekorunu elinde tutuyor ve 2018'de Dünyanın En Zinde Adamı yarışmasını kazandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER