Huawei: 5G'yi abartmayın

Huawei: 5G'yi abartmayın

Huawei: 5G'yi abartmayın

Huawei, 5G konusunda büyük beklentiye kapılan kullanıcıları uyardı. Firmanın söylediğine göre yeni nesil ağ, kullanıma geçtiğine çoğu kullanıcı aradaki farkı anlamayacak.

Ekipman üreticileri, el cihazları üreticileri ve mobil operatörler 5G'yi birkaç yıldır dile getiriyorlar, bunun sonucunda internete bağlı arabalar, Nesnelerin İnterneti (IoT) ve gelişmiş mobil geniş bant gibi yeni uygulamalara güç katacağını iddia ediyorlar.

5G, Mobile World Congress'in (MWC) ve Barselona'da çok sayıda yüksek profilli duyurunun konusuydu, ancak FT'ye göre, Huawei'nin döner CEO'su Eric Xu, şirketin analist zirvesine 5G'nin mobil ağları daha iyi hale getirmesine rağmen, operatörlerin bundan para kazanmasının zor olacağını söyledi.

Huawei'nin 5G planları

Eric Xu, mevcut 4G teknolojilerinin halihazırda yeni uygulamaların çoğunu destekleyebileceğine dikkat çekerek, 5G ağlarının yeni gelir akışlarını açıp işletme maliyetlerini azaltacağı konusundaki iyimserliğin boş olduğunu savundu.

Ancak, 5G ile ilgili en etkili firmalardan biri olan Huawei'nin, 5G'yi geliştirme üzerinde çalışmaya devam edeceğini de ekledi. Eric Xu, beklendiği kadar üstün bir şey olmasa da 5G'nin firması için önemli olduğunu savundu. Gerçekten de, Huawei'nin ilk 5G uyumlu akıllı telefonu 2019'un ikinci yarısında gelebilir.

Önceki HaberAlmanya "Reklam Engellemek Yasaldır" Dedi  
Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER