Instagram yıldızından çarpıcı açıklamalar

Instagram yıldızından çarpıcı açıklamalar

Instagram yıldızından çarpıcı açıklamalar

Chessie King Londra'da yaşayan bir Instagram bloggerı. 


Genç kadın gerek kendi internet sitesinde gerekse Instagram hesabında moda, güzellik, gezi paylaşımları yapan popüler bir internet figürü. 


Chessies Instagram hesabından yaptığı paylaşımlarla bu tür platformların güzellik algısı üzerindeki olumsuz etkisini, her daim zayıf ve mükemmel görünme baskısı yaşayan kadınların - kendisi de dahil- bu uğurda fotoşop ya da başka yollarla nasıl yanıltıcı fotoğraflar yayınladıklarını anlatıyor. 


Genç kadın Instagram'da gördüğümüz, gerçeği yansıtmayan paylaşımların aslında üzerinde oynama yapılmadığında ya da zayıf görünme kaygısı taşınmadan çekildiğinde aslında ne şekilde olduğunu eğlenceli bir dille anlatıyor.


Bunu "Beden olumlama" akımı çerçevesinde kendisi gibi kadınları bilinçlendirmek için yaptığını sözlerine ekliyor. 


Çoğu fotoğrafın aslında fotoşopa bile ihtiyaç duyulmadan çekim açısı ya da bedene verilen farklı duruş şekilleri sayesinde olduğundan farklı bir algı yaratabileceğini anlatıyor. 


"Soldaki bikini vücudum. Sağdaki de öyle."


Örneğin soldaki fotoğraf için "Çok zayıfsın." eleştirisi alan genç kadın sağdaki için de "Çok şişmansın." suçlamasına maruz kalmış. 


Bu iki fotoğrafın arasında yıllar değil sadece dakikalar var. Görünümdeki farkı yaratan ise üzerindeki tayt: Farklı markaların farklı bedenlerindeki taytlar Chessie'nin kilosunu ne kadar farklı göstermiş. 


Chessie bu fotoğrafı "Hayır hamile değilim, sadece yediğim şey yüzünden şişkinlik yaşıyorum." diye paylaşmış. 


Şu anki görünümünden oldukça memnun olan blogger en "küçük" bedende olduğum yıllarım en mutsuz yıllarımdı diyor. 


Instagram fotoğraflarına gelen yorumlar doğrultusunda fotoğrafına fotoşop yapan kadın bu beklentilerin gerçeklikten ne kadar uzak olduğunu kanıtlıyor adeta. 


"Herkesi dinleyip görüntümü buna göre değiştirmem gerekseydi canavara benzerdim."


"İster 3 milyon isterse 3 takipçiniz olsun kimse size görüntünüz konusunda hakaret edemez, zorbalık yapamaz." diyen Chessie tüm kadınları bedenlerini sevmek için teşvik ediyor. 


Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2018, 14:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER