Huawei ceplere COVID-19 sürprizi

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını için bir yana aşı geliştirme çalışmaları sürerken, öteki yana teknoloji aracılığıyla değişik önlemler de alınmaya devam ediliyor.

Huawei ceplere COVID-19 sürprizi

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını için bir yana aşı geliştirme çalışmaları sürerken, öteki yana teknoloji aracılığıyla değişik önlemler de alınmaya devam ediliyor. Bunlara son örnek de Google ve Apple'dan gelmişti. Google ve Apple, korona virüs salgınını dijital yolla peşine düşüp takip olabilmek ve insanların virüsten korunmasını sağlayabilmek adına bir Temas Takip Sistemi geliştirdi.

Telefonların konum bilgilerini ve Bluetooth altyapısını kullanarak korona virüsten etkilenmiş kişilerin yerini saptayabilen ve daha da ötesinde diğer çevre cihazlarını ve dolayısı ile aygıt sahiplerini de uyarabilen bu teknoloji, insanlara COVID-19 pozitif olan kişilerle yakın uzaklık içinde olunduğunda bildirim gönderebiliyor.

İşin içinde Google'ın olması, kesinlikle Huawei'ye uygulanan ambargo şartlarını da akıllara getirdi. Peki, Huawei akıllı telefonlar, Google'ın Temas Peşine Düşüp Takip Sistemini çalıştırabilecek mi?

Buna yanıt evet. Ancak kısıtlı. Zira uygulanan yasaklama kapsamında olan yani Huawei'nin yeni telefonları ne yazık fakat Google'ın bu sistemi haricen kalıyor. Yani Huawei Mate 30 Pro ve P40 serisi bu özelliğin dıştan kalacak. Ancak öteki tüm Huawei akıllı telefonları teknolojiden yararlanabilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER