Intel'den kötü haber

Intel'den kötü haber

Intel'den kötü haber

Görünüşe bakılırsa Intel'in 10 nanometrelik Cannon Lake işlemcilerini bu sene görme umutlarımız boşa çıkacak, çünkü firma 2019'a kadar ertelendiklerini açıkladı.

Cannon Lake gecikmeleri her ne kadar hayal kırıklığına uğratsa da, pek beklenmedik de sayılmaz. Çünkü daha 2016'da bile sevk edilmeleri bekleniyordu.

PC Gamer'a göre Intel CEO'su Brian Krzanich, Cannon Lake gecikmelerini 10nm ürünlerini yerine ulaştırmada olan zorluğa bağlıyor. Yeni platformu başlatmadan önce Intel, 10nm üretimi tekniklerini düşünmek için kendine biraz daha zaman veriyor.

Intel ayrıca güvenliği birincil öncelik yapacağını ve en iyi güvenli performansı sunacağına söz verdi. Devasa güvenlik açıkları Spectre ve Meltdown'un ardından, Intel'in işlemci tasarımlarında büyük revizyonlar yapmış olması kaçınılmaz.

Bunların yanında, bu sene Cannon Lake gelmemiş olsa da Intel, 16.1 milyar dolar rekor gelir ve 4.5 milyar dolar kâr bildirdi. Geçen seneye kıyasla, bu gelir için çok iyi bir %13'lük, kâr içinse %50'lik bir sıçrayış.

Önceki HaberDronecell Acil Durumlarda Hayat Kurtaracak Sonraki Haber3D Touch'sız Bir iPhone Gelebilir!
Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2018, 01:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER