iPhone'lar için Ufak LED hamlesi

Apple, Micro LED ekran teknolojisinin geleceğine içten birincil adımlarını atmaya hazır: Çin'de kurulacak yeni bir Küçük LED imal hattı için yatırım yapılmasını öneren bir rapor ortaya çıktı. Apple'ın, yeni cins iPad'ler, iPhone'lar ve hatta muhtemelen MacBook'lar dahil olm.

iPhone'lar için Ufak LED hamlesi

Apple, Micro LED ekran teknolojisinin geleceğine içten birincil adımlarını atmaya hazır: Çin'de kurulacak yeni bir Küçük LED imal hattı için yatırım yapılmasını öneren bir rapor ortaya çıktı.

Apple'ın, yeni cins iPad'ler, iPhone'lar ve hatta muhtemelen MacBook'lar dahil olmak üzere, 2021 serisi ürünlerinde Küçük LED panellere geçiş yapması bekleniyor. Ufak LED paneller, Apple'ın Micro LED'leri büyük ölçekte üreteceği döneme kadar ara bir adım olacak.

Ufak LED ekranların LCD ve LED ekranlara göre bazı net avantajları bulunuyor. Ilk Kez fazla daha ince olmaları, üreticilerin telefonların içerisinde diğer parçalar için daha fazla yere sahip olmalarına imkan tanıyor. Hem LCD'lere tarafından onda bir enerji tüketimi olduğu söyleniyor ve OLED ile karşılaştırıldığında daha yüksek parlaklık, dinamik aralık ve daha geniş renk skalasına ulaşabiliyor. Bunların tamamına da, daha düşük ekran yanması ihtimaliyle ulaşılıyor.

Çin'deki MyDrivers'ın haberine kadar Apple, Tayvan'da bir Ufak LED ekran tesisi kurmayı planlıyor ve fabrikaya 330 milyon dolara yakın bir yatırım yapacak. Tesis için ortakların LED üreticisi Epistar ve LCD panel üreticisi AU Optronics olması bekleniyor.

Bir vakit önce ortaya atılan iddialar, Apple'ın 2020 yılı ürünlerinde bile Micro LED teknolojisini kullanacağını söylüyordu. Fakat belli ki, demin bunun için erken. Şimdilik planlar Küçük LED üstünde yoğunlaşsa da, Micro LED panellerin Apple'ın gelecek için en yüksek önceliklerinden biri olmaya devam edeceği muhakkak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER