iPhone'un ilginç bir zaafı var!

iPhone'un ilginç bir zaafı var!

iPhone'un ilginç bir zaafı var!

Eğer kutudan çıkan güvenlik ve garanti evraklarını okuyan kullanıcılardansanız, iPhone'unuzu belirli dış etkenlerden korumanız gerektiğini biliyorsunuzdur. Ancak bir iPhone kullanıcısının başına gelenler, Apple cihazlarının bir başka bilinmeyen zaafiyetini ortaya çıkardı.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Görünüşe göre iPhone akıllı telefonunuzu helyum gazına maruz bırakmak iyi bir fikir değil. Bu, Apple'ın iPhone Kullanım Kılavuzu'nda da şu şekilde belirtiliyor:

"iPhone'un helyum gibi buharlaşmaya yakın sıvılaştırılmış gazlar da dahil olmak üzere endüstriyel kimyasalların yüksek yoğunlukta bulunduğu ortamlara maruz kalması, iPhone'un hasar görmesine veya işlevselliğinin bozulmasına neden olabilir."

Fakat bu çoğu kişi için harritaco rumuzlu Reddit kullanıcısına olduğu gibi süpriz olabilir. Reddit kullanıcı, işyerine bir MRI makinesi kurulurken en az 40 kişinin iPhone ve Apple Watch cihazlarının çalışmayı durdurduğunu fark ettiklerini belirtiyor. Sıvı helyum, MRI makineleri gibi manyetik alanı etkin olarak kullanan makinelerde mıknatısları soğutmak için kullanılıyor. harritaco'ya göe işyerindeki Android kullanıcılarının cihazlarında herhangi bir soruna rastlanmamış.

Bir başka Reddit kullanıcısı captaincool ise bunun helyum gazının Apple cihazlarındaki mikroelektromekanik sistemleri bozmasından kaynaklanabileceğini belirtiyor. Bu sistem, telefonun iç saatini koordine etmek için kullanılan hassas aletler olarak biliniyor. iPhone, iPad ve Apple Watch gibi cihazlarda bulunan mekanik rezonatörler ise bu yüzden kapalı aksan içerisine yerleştiriliyor ancak telefonun kasası ve iç donanımı, helyum gibi çok küçük moleküllere sahip gazlara geçirgen olabiliyor.

Salı günü Reddit'deki gönderisini takiben yazdığı bir başka gönderide harratico, iPhone cihazının bozulmasının sebebinin gerçekten de helyum gazı olarak tespit edildiğini belirtiyor. Bu konuda bir başka iPhone'u daha helyum dolu bir kapalı kutuya koyarak durumu teyit etmek isteyen harratico, telefonun yaklaşık sekiz dakika sonra kilitlendiğini belirtiyor. Bu, Apple'ın kullanım kılavuzu ve MRI makinesinin  dağıtımcısının verdiği bilgi ile birlikte Apple'ın cihazlarının helyum gazına karşı zayıf olduğunu kesin olarak ortaya koyuyor.

Önceki HaberSpotify'in abone sayısı muazzam düzeyde arttı! Sonraki HaberBentley elektrikli bir araç sunmayı planlıyor
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2018, 21:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER