Kaldırın dedi, kendisi kaldırıldı

Google, Play Store'daki "Remove China Apps" (Çin Uygulamalarını Kaldır) uygulamasını kaldırdı.

Kaldırın dedi, kendisi kaldırıldı

Google, Play Store'daki "Remove China Apps" (Çin Uygulamalarını Kaldır) uygulamasını kaldırdı. Başvuru, Hindistan ve Çin arasındaki bir sorundan nedeniyle Hindistan'da popüler ayla gelmişti.

Remove China Apps Uygulaması Nedir?

"Remove China Apps" uygulaması, kullanıcının telefonunu tarayarak Çinli geliştiricilerden ya da şirketlerden gelen ve cihazda yüklü yer alan uygulamaların bir listesini görüntülüyordu. Bu listeyi kullanarak Çin kökenli uygulamaları uyandırmak mümkün oluyordu. Dilekçe, Hindistan merkezli OneTouch AppLabs adlı bir şirket tarafından geliştirilmişti ve Play Store'dan bedava olarak indirilebiliyordu.

Hindistan'ın Ladakh bölgesindeki askeri bir mesele sebebiyle iki ülke arasındaki gerilimler son birkaç haftada artmıştı. Bundan nedeniyle Hindistan hükümeti, ülkede bir milyardan fazla insanı lokal olarak üretilen malları almaya gösteri etmişti.

Google, uygulamayı " Yanıltıcı Tutum İlkesini" ihlal ettiğinden dolayı kaldırdı. İlkelere kadar uygulamaların kullanıcının bilgisi ve rızası olmadan aygıt ayarlarını veya öteki işlevlerini değiştirmemesi gerekiyor. Uygulamaların diğer uygulamaları kaldırmaya teşvikte de bulunmaması gerekiyor.

bununla birlikte uygulamanın kullanıcı verisini çalmadığı ve arkadaki planda kuytu işler çevirmediği belirtiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER