Kazanın son anları ortaya çıktı!

Pakistan'da geçen ay yaşanan ve 97 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı.

Kazanın son anları ortaya çıktı!

Pakistan'da geçen ay yaşanan ve 97 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasına ilişkin araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Uçağın, pilotların koronavirüs tartışması sebebiyle düştüğü iddia ediliyor. Otomatik pilottan çıkarılan uçak, havalimanına yaklaştığında olması gerekenden iki kat daha yüksek irtifada seyrediyordu.

Guardian'ın haberine göre ön rapor uçuşun kaotik son dakikalarını ve kule ile yaşanan iletişim başarısızlıklarından kaynaklı bir dizi alışılmadık hatayı dikkat çekici ediyor.

Ön rapora tarafından uçağın iki pilotu, uçuş her tarafında koronavirüsle ilgili konuştukları için görevlerine konsantre olamadı. Laf konusu rapora göre uçağın irtifası da iniş için yerinde değildi. Kule, pilotlara daha aşamalı bir iniş adına ikinci kere test yapmaları için dönmelerini önerdi. Oysa pilotlar uyarıyı dikkate almadı, bitmiş dönmek yerine iniş takımları kapalıyken inmeye çalıştı.

öte yandan kule, Airbus A320'nin piste kıvılcımlar saçtığını gördüğü halde kokpite bu durumu söylemedi, ağır zarar almış motorlar ikinci iniş denemesinde de başarısız oldu.

Havacılık Bakanı Ghulam Sarwar Khan, incelenen ses kayıtlarında keza pilotların hem de kule personelinin prosedürlere uymadığını söylüyor, "Maalesef pilotlar fazla güvenli davranmışlar" diyor.

Khan, "Maalesef, uçuş boyunca geçen konuşmalar virüsle ilgili. Akılları salgınla meşgul olduğundan ve aileleri de bu durumdan etkilendiğinden sürekli koronavirüsü tartışıyorlardı" dedi.

Khan, uçakta herhangi bir arıza bulunmadığını söylüyor.

Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait, Lahor-Karaçi seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, 22 Mayıs günü Karaçi kentinde bir ikâmetgâh alanına düşmüş, kazada 97 birey hayatını kaybetmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER