Koronavirüs aşısı 2020 sonu hazır

Çin hükümet organları, COVID-19 aşısının 2020 sonuna kadar hazır olacağını açıkladı.

Koronavirüs aşısı 2020 sonu hazır

Çin hükümet organları, COVID-19 aşısının 2020 sonuna kadar hazır olacağını açıkladı. Dünya çapında takriben 6 milyon insanı enfekte eden ve dünya ekonomisini mahveden koronavirüse aleyhinde aşıyı yıl ardına kadar hazırlanmış edeceklerini bildirdi. İşte Çin'de gerçekleştirilen koronavirüs aşıları hakkında madde madde bilmeniz gerekenler.

Forbes'ta bulunan habere tarafından, Çin'e ait Varlık Teftiş ve Yönetim Komisyonu'ndan (SASAC) Cuma günü yapılan bir sosyal ağ paylaşımında, devlete emrindeki iki şirket tarafından geliştirilen bir aşının, 2020'nin sonları ile 2021'in başında hazır olma ihtimali olduğunu duyurdu. İki firma, Wuhan Biyolojik Ürünler Enstitüsü ve Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü, aşılar için Evre II testine bağladı. Edinilen bilgilere tarafından, deneme esnasında aşı 2.000'den fazla kişiye uygulandı. SASAC'a kadar, Pekin Biyolojik Ürünler Enstitüsü imal hattı, yılda 100 milyon ila 120 milyon arası aşıyı bütün kapasitede üretebilecek. Çin göre millet üstünde deneme edilen 5 ayrı bağışıklık yöntemi var. Bu da öteki ülkelerden daha artı. Covid-19'un dünya üzerindeki çıkış noktası olduğuna inanılan Çin'in sağlık durumu kuruluşları, sağlık durumu çalışanları, araştırma grupları ve hatta en ufak özel araştırma şirketlerine kadar, bütün organizasyon yapıları koronavirüsün aşısını bulabilmek için tek bir koldan çalışıyor.

NELER OLMUŞTU?

26 Mayıs'ta Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, üzerinde çalıştıkları başarılı olan aşıları, dünya ile paylaşacaklarına laf verdi.

Çin Sıhhat ve İnsan Hizmetleri Departmanı, kitlesel aşılama çalışması için 100 milyon dolarlık iğne ve şırınga sipariş etmek için sözleşme imzaladı. Dünya Afiyet Örgütü'ne göre, preklinik çalışmalarda 100'den pozitif potansiyel Covid-19 aşısı ve bu hafta 10 insan denemesi yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz hafta Çin'i "Wuhan virüsü"nü yaymakla suçlama etti. Ayrıca, Çin'in kontrolünde olduğunu iddia ettiği Dünya Sıhhat Örgütü ile ABD'nin ilişkisini sona erdireceğini açıkladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER