Koronavirüs bunu da yaptırttı

Artık Koronavirüs salgını esnasında online olarak gerçekleştirebileceğiniz şeyler listesine, yemek partileri, öğrenim, konser ve buluşmaların yanına düğünleri de ekleyebilirsiniz.

Koronavirüs bunu da yaptırttı

Artık Koronavirüs salgını esnasında online olarak gerçekleştirebileceğiniz şeyler listesine, yemek partileri, öğrenim, konser ve buluşmaların yanına düğünleri de ekleyebilirsiniz. New York eyaleti, artık evlilik törenlerinin video konferans ile yapılmasına müsade veriyor.

Vali Andrew Cuomo'nun danışmanlarından Melissa DeRosa, Cumartesi günü bir basın konferansı esnasında yaptığı tanımlama ile yeni imzalanan bir kanunu tanıttı ve bundan böyle insanların evlenme ruhsatını uzakta alabileceklerini ve görevlilerin de törenleri video üzerinden yapabileceklerini söyledi.

New York, COVID-19 salgınından en çok etkilenen ABD eyaleti. Virüsün yayılmasını kontrole edinmek için alınan en kayda değer tepki ise her zamanki gibi sosyal uzaklık kurallarına uymak ve muhtemel olduğunca evde kalmak olarak bir kez daha belirtiliyor.

Salgın, hayatın öyle fazla kısmını çok öbür şekillerde etkilemiş olsa da hayat devam ediyor. Zoom, Google Hangouts, Microsoft Skype, Apple Facetime ve Microsoft Teams gibi video-konferans araçları, insanların işleri, okulları veya bireysel bağlantıları nedeniyle büyük bir yükselişe geçti.

Artık evde kalma kararlarının üzerinden haftalar geçmesi ile beraber bu durumun "yeni normale" dönüşmeye başladığı söylenebilir. Video konferanslar bir takım işyerleri ve iş insanları için büyük bir değişim veya yenilik olmayabilir ama bundan böyle toplumun tamamı, video konferanslar için yeni başvuru alanları buluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER