Koronavirüs herkesi vuruyor

COVID-19 salgını, internette projeler için fon birleştirme çabalarını da fena etkilemiş durumda.

Koronavirüs herkesi vuruyor

COVID-19 salgını, internette projeler için fon birleştirme çabalarını da fena etkilemiş durumda. Kickstarter CEO'su Aziz Hasan göre gönderilen ve The Verge tarafından yayınlanan bir işyeri içi bildirime göre yeni projelerde sene bazında %35 azalma yaşandı ve "net bir geri dönüş işareti" görülmüyor. Bu önemli düşüş sebebiyle Kickstarter, "potansiyel işten çıkarmaları" görüşüyor ve yönetim için ödemelerin azaltılması, yeni işe alımların sınırlandırılması ve yeni boşalan konumları doldururken seçici elde etmek da dahil almak üzere harcama azaltma yöntemleri belirlenmeye çalışılıyor.

Hasan, çalışanların belirsizliğin "bir kısmını omuzladığını" bildiğini ve endişeleri eksilmek için bu dönem baştan başa mümkün olduğunca "düşünceli ve transparan" bir şekilde ilerlemeye çalıştıklarını söyledi. Gaye, Kicstarter'ın yalnızca salgın sırasında değil, "yıllar boyunca" yaratıcıları ve diğerlerini desteklediğinden emin elde etmek olarak belirtiliyor.

Firma, küçük, evde yapılan şeyler için bir program da dahil olmak üzere projeleri cesaretlendirmek için mücadele gösteriyor. Oysa bu şart, Koronavirüs salgını esnasında kamusal kaynakların karşılaştığı zorluğun altını çiziyor. Böylece fazla proje uzak tamamlanamıyor ve tamamlanabilecek olanlar da (gelişen işsizlik sebebiyle) yatırımcı ve tedarikçi bulmakta zorlanıyor. Kickstarter ve rakipleri, toplum yeniden açılmaya başlayana değin baştan yükselişe geçebilecek gibi gözükmüyor. Hatta salgın ardından bile yatırımcıların destek için hazırlanmış olacakları belirlenmiş yok.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER