Küçük eller eğitimleri başlıyor

Çocuklar 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren www.minikellerkodyaziyor.com adresi üzerinden kodlama dili olan Scratch kod yazma eğitimi alabilecek ve marifetli kodlama yapabilecekler.

Küçük eller eğitimleri başlıyor

Çocuklar 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren www.minikellerkodyaziyor.com adresi üzerinden kodlama dili olan Scratch kod yazma eğitimi alabilecek ve marifetli kodlama yapabilecekler. Eğitim alabilmek için siteye www.minikellerkodyaziyor.com platformu üzerinden kayıt olunması ve antre yapılması tatmin edici.

8-12 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi verilecek web sitesinde ilk etapta 23 adet eğitim videosu yer alıyor. Çocuklar ve veliler, zahmetsizce kullanabilecekleri bir ara yüz ile hazırlanan web sitesindeki Scratch eğitim videoları ile bütün kodlama içeriğini alabilecekler.

Bugüne değin Minik Eller Kod Yazıyor projesiyle 24 şehirde 23 bine yakın çocuğa ulaşılarak 154 bin 184 saat kodlama eğitimi verildi. Proje dahilinde Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Okumuş, Bingöl, Çanakkale, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırklareli, Mardin, Ordu, Sinop, Tekirdağ, Tunceli, Trabzon ve Uşak illeri ziyaret edildi.

Eğitimler sonrası Şubat ayında "Benim Şehrim" temasıyla Türkiye'de başta düzenlenen Scratch Cup 2020'ye Türkiye'nin dört bir yanından 631 dilekçe alındı. Çocuklar yarışmada, eğlenceli ve bir o kadar da marifetli oyunlarıyla katılarak kendi kodladıkları oyunları anlattılar. Scratch Cup 2021 için de hazırlıklar başladı. Detaylara www.minikellerkodyaziyor.com adresinden ulaşılabilir.

Derhal eğitimlerin online platforma taşınmasıyla birlikte bütün Türkiye'deki çocukların kodlama ile tanışmaları, yaratıcılıklarının sınırlarını zorlamaları ve analitik fikir becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Keza bir diğer gaye ise www.minikellerkodyaziyor.com 'un kodlama alanına alaka duyan bütün öğrenci ve öğretmenler için kaynak site haline getirilmesi.

Eğitim İçerikleri;

1.Scratch'e Tescil Olma

2.Kayan Yıldızlar

3.Scratch Web Sitesi

4.Scratch Ara Yüzü Farkı

5.Pico Yürüyor

6.Sohbet Olağanüstü

7.Karakterleri Canlandır

8.Yön Tuşları ile Hareket Et

9.Akvaryum

10.Kedi Uçuyor

11.Quiz

12.Tercüman

13.Pong

14.Kalem Sekmesi

15.Çokgen Çizim

16.Havalı Çizimler

17.Sepet

18.Ses Düzenleme

19.Çizim Editörü

20.Piano

21.Web Kamerası 1

23.Web Kamerası 2 – Picoları Kurtarma

23.İkiz Oluşturma

24.Balerin

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER