Lazer silahıyla İHA'yı vurdular

Uçan drone'ları veya insansız hava araçlarını düşürebilen bir lazer silahı, ABD Donanması göre, gösterim nedeniyle da olsa birincil kere kullanıldı.

Lazer silahıyla İHA'yı vurdular

Uçan drone'ları veya insansız hava araçlarını düşürebilen bir lazer silahı, ABD Donanması göre, gösterim nedeniyle da olsa birincil kere kullanıldı. Şu ana kadar lazer tabanlı silahların çağdaş savaşlarda etkin bir araç olup olamayacakları hakkında pek fazla soru bulunuyordu ve bu soruların en azından bir kısmı, olayın yayınlanan devlete ait videosu ile cevaplanmış durumda.

USS Portland'a kurulan 150-kilowatt-sınıfı Technology Maturation Laser Weapon System Demonstrator (LWSD – Teknoloji Tekâmülü Lazer Tabanca Sistemi) kullanımı, 16 Mayıs 2020 tarihinde bir yüksek-enerji sınıfı katı-hal lazer silahının birincil kullanımı olarak kayda geçti. Bu denemede, bir insansız hava aracı (İHA) başarılı bir şekilde etkisiz ışık halkası getirildi.

USS Portland Downs Drone With LaserUSS Portland Downs Drone With LaserUSS Portland (LPD-27) successfully disabled an unmanned aerial vehicle (UAV) with a Solid State Laser. ZIHIN Navy Video

ABD Donanması Kaptanı Karrey Sanders yaptığı açıklamada İHA'lar ve ufak araçlara karşı denizde gelişmiş testler düzenleyerek Katı Hal Lazer Tabanca Sisteminin potansiyel tehditlere aleyhinde yetenekleri hakkında kıymetli bilgiler topladıklarını söyledi.

Northrup Grumman göre geliştirilen LWSD'nin Donanma'nın gemilerine kurulması ve ABD ordusunun yakın gelecekte kullanacağı daha geniş bir lazer silah grubunun bir parçası olması planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER