Liseli gençler kodlamada buluştu

Liseli gençler kodlamada buluştu

Liseli gençler kodlamada buluştu

Üsküdar Amerikan Lisesi (ÜAL) öğrencilerinin her sene düzenlediği CodeFest bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Bir lisenin düzenlediği, liselerarası ilk kodlama yarışması olan ve üçüncü yaşını dolduran CodeFest, her sene daha yoğun bir katılımla gerçekleşiyor. ÜAL öğrencilerinin düzenlediği Kodlama Festivali'ne bu yıl Türkiye'nin dört bir yanından 200'den fazla liseli katıldı.

GELECEĞİN MESLEKLERİ

Akademi Bilişim, Airmind, SOA Catering ve Aba Yayıncılık'ın sponsorluk desteği verdiği CodeFest'te, bu yıl da yarışmanın yanı sıra, lise öğrencilerini ve alanında uzman öğretim görevlileri ile profesyonelleri buluşturan çalıştaylar düzenlendi. Etkinlikte, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi ve Bilgi Üniversitesi'nin desteği ile 6 tane çalıştay yer aldı. Öğrenciler; biyoinformatik, yapay zeka, siber güvenlik ve veri madenciliği gibi geleceğin bilim alanlarıyla ilgili öğretim üyelerinden ve sektör çalışanlarından eğitim aldılar. Çalıştaylarda pratik ve teorik anlatımlar yapıldı.

OYUN OYNAYAN YAPAY ZEKA

2018041122143191085.jpg

Katılımcılar ilk gün, çalıştaylardan sonra, "Clobber" adlı masa oyununu oynayan bir yapay zeka geliştirdiler. Böylece ilk kez bir yapay zeka yarışmasına da ev sahipliği yapılmış oldu. Katılımcılar CodeFest'in ikinci günündeki 7 saatlik maratonda, ÜAL öğrencilerinin ve ÜAL mezunu Yunus Aydın'ın yazdığı 8 zor algoritma sorusunu çözüm bulmaya çalıştılar. "Hackathon" türünde olan yarışmada, takımlar kendilerine ayrılan sınıflarda ara vermeksizin kodladılar. Öğrenciler üç kişilik takımlarda yarıştı ve yarışmaya toplam 59 takım katıldı.

KODLADILAR ŞAMPİYON OLDULAR

Yarışmanın kazananları "bashrc" takımından Hasan Bal, Bahadır Altun ve Harun Sami Çelik oldu. "PrOAhMet" takımı üyeleri Atacan İyidoğan, Murat Kurnaz ve Samet Öztürk ikinci olurken, "Mangal için Geldik" takımı üyeleri Ekrem Bal, Ömer Faruk Şahin ve Yusuf Kılıçarslan üçüncü oldu. Birinci takım üyeleri Macbook Air, ikinci takım üyeleri iPad ve üçüncü takım üyeleri Amazon Kindle kazandı.

Önceki HaberSabit İnternet Hatlarının Sonu mu Geliyor? Sonraki HaberLEGO:The Incredibles Konsollara Geliyor
Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 19:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER