Netflix beklenenden iyi konumda

Netflix beklenenden iyi konumda

Netflix beklenenden iyi konumda

Netflix dünya liderliğine ilerleyişine son hızla devam ediyor. Video yayını hizmeti ilk çeyrek içerisinde 125 milyon üyeye ulaştı ve firma, Pazartesi günü yaptığı gelir duyurusunda beklenenden daha iyi bir dönemde olduklarını söyledi.

Bu yükseliş, film endüstrisinin Netflix'e olan itirazlarını seslendirdiği bir zaman içerisinde gerçekleşti. Örneğin Steven Spielberg, Netflix'in listesindekiler gibi "göstermelik" sinema yayınına sahip olan filmlerin Oscar ödüllerini almayı hak etmediklerini söylemişti. Ayrıca geçtiğimiz ay da Cannes film festivali, Netflix filmlerinin ödül yarışmasına katılmasını yasaklamıştı ve bu da firmanın festivaldeki bütün filmlerini geri çekmek zorunda kalmasına sebep olmuştu.

Netflix içerik yöneticisi Ted Sarandos ise firmanın filmlerini sinemalar ile aynı anda internetten izlenebilir yapma stratejisinden vazgeçeceği söylentilerinin doğru olmadığını belirtirken, "dağıtımı hangi odada izlendiğine göre tanımlayan" bir iş alanının istedikleri bir şey olmadığını söyledi. Fransız Cannes festivalinin değişen kuralları, Netflix'in filmlerinin sinema yayımlarından sonraki üç yıl içerisinde internet üzerinden sunulamayacağı anlamına geliyordu ve firma, hisse sahiplerine gönderdiği bir mektupta, "Fransız üyelerine bunu yapmayı hiç istemediklerini" belirtmekteydi.

Televizyon dünyasında ise Netflix uzun zamandır "düşman" olduğu bir isim ile arasını düzeltmiş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz hafta Comcast, daha fazla kablo paketine Netflix üyeliğini eklemeyi kabul etti ve bu da Netflix'e, başka türlü ulaşması zor olabilecek potansiyel yeni izleyicilerle bağlantı kurmak için yeni bir yol açıyor. İki firma, 2014 yılında internet nötrlüğü üzerine kamusal bir çatışmaya girmişlerdi.

Firma, yaptığı açıklamada uluslararası üye sayısının 5.5 milyon artarak 68.3 milyona ulaştığını ve bunun da beklenen 4.9 milyonun üzerinde olduğu belirtti. ABD'de ise Netflix 2 milyon yeni üyeye daha ulaşarak 1.5 milyonluk beklentisini aştı ve toplamda 56.7 milyona ulaştı.

Yeni çeyrek için ise Netflix ABD'de 1.2 milyon yeni üyeye ve uluslararası 5 milyon yeni üyeye ulaşmayı bekliyor.

Genel olarak Netflix 290 milyon dolarlık kâr bildirdi ve firmanın geliri %40 artarak 3.701 milyar dolara ulaştı.

Önceki HaberSpaceX şimdi de roketlere balon ekleyebilir...  
Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2018, 14:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER