Oyun devi pes mi ediyor?

Nintendo'nun mobil oyun dünyasına girişi, Wii U'nun başarısızlığı sonrasında gerçekleşmişti.

Oyun devi pes mi ediyor?

Nintendo'nun mobil oyun dünyasına girişi, Wii U'nun başarısızlığı sonrasında gerçekleşmişti. Fakat firmanın telefon oyunlarının öyle başarılı olmadığını gördük. Firmanın telefonlara karşın ilk büyük oyunu Super Mario Run'da bütün oyunu başlamak için bir kerelik bir ödeme yapmanız gerekiyordu ve bu usul, telefon piyasasında öyle etkili olmadı. Daha yakın zamanda ise Mario Kart Tour, bambaşka üyelik modeliyle büyük tenkit aldı.

COVID-19 küresel salgını döneminde telefon oyunları alanında zorlandığı adamakıllı ortaya meydana çıkan Nintendo'nun bu sektörden çıkmayı planladığı ortaya çıktı. Business Insider'dan gelen bu rapor eğer doğruysa, Nintendo birincil girişiminin 5 sene ardından akıllı telefon piyasasından geri çekilmiş olacak.

Mobil oyunlarda büyük bir başarı yakalayamasa da Nintendo, Switch ile konsollarda fazla daha önemli bir başarıya ulaştı. Nintendo Switch'in satışları, firmanın önceki konsollarının çoğunu geçmiş durumda. Özellikle Animal Crossing: New Horizons'un salgın esnasında popüler ülkü geldiği ve Switch satış tahminlerinin aşılmasını sağladığı biliniyor. Dolayısıyla firmanın mobil oyunların gelirlerine ihtiyacı olmayabilir, oysa kesinlikle konsoldaki başarısını önümüzdeki senelerde sürdürmesi gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER