Samsung'dan Çin özrü

Samsung'dan Çin özrü

Samsung'dan Çin özrü

Samsung, bir zamanlar Çin'de önemli bir oyuncuydu. Dünyanın en çekişmeli akıllı cep telefonu piyasalarından biri olan bu ülkede, belli bir önemi vardı. Ama şimdi Samsung, bu ülkede liderliği kaptırmakla kalmadı, artık buradaki piyasa payı tek haneli rakamlara kadar indi. Samsung, bu anahtar piyasayı tam olarak anlayamadığını kabul ediyor ve bir geri dönüş yapmayı umuyor.

Samsung'un mobil bölüm başkanı DJ Koh, şirketin yıllık hissedarlar toplantısında Çin'de düşen pazar payı için özür diledi. Çin'in daha karmaşık bir pazar olduğunu ve Samsung'un yeni müşteriler getirme konusunda şimdi daha farklı yaklaşımlar deneyeceğini açıkladı.

Samsung'un Çin'deki işi şu an gerçekten zor çünkü geçen senenin dördüncü çeyreğinde piyasa payı %2'nin altına indi. Samsung telefonların bir tanesi bile ülkede 2017'de en çok satan telefonlar arasına giremedi. Üst uç cihazlar arasında Apple tarafından neredeyse tamamen piyasadan atılan Samsung, orta ve alt seviye cihazlar arasında da Çinli firmalara karşı bir zafer kazanamadı. Ayrıca bu Çinli firmalar, Çin'in dışında da Samsung için baş ağrısı oluyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında Çin bölümünde büyümeye yönelik bazı organizasyon değişiklikleri yapan Samsung, operasyonları hızlandırdı ve bazı yerli yöneticileri değiştirdi. Ayrıca, ülkedeki müşterilere gelişmiş yapay zeka özellikleri ve ek IoT tabanlı hizmetler sağlamak için Mobike, Alibaba, WeChat, Baidu ve diğerleri gibi yerel servis sağlayıcılarla ortaklıklar imzaladı.

Tüm bu hareketlerin Samsung'un Çin'deki piyasa payına nasıl etki edeceğini zaman gösterecek.

Önceki HaberYeni iPad 2018 Özellikleri ve Fazlası  
Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 22:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER