Savunma Sanayi Başkanı Demir: 'Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor'

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal ağ hesabı üzerinden ‘İstiklal ve İstikbalimiz için' hastagiyle bir paylaşımda bulunarak Atmaca seyir füzesinde gelinen son noktayı aktardı.

Savunma Sanayi Başkanı Demir: 'Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor'

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, sosyal ağ hesabı üzerinden ‘İstiklal ve İstikbalimiz için' hastagiyle bir paylaşımda bulunarak Atmaca seyir füzesinde gelinen son noktayı aktardı. Demir paylaşımında, “Atmacamız bu sefer uzun uçtu. 200+ kilometre mesafedeki hedefi başarıyla vurarak fonksiyonlarını çok iyi şekilde yerine getiren Atmaca seyir füzemiz envantere girmeye hazırlanıyor” ifadelerine yer verdi.

Atmaca projesi, Deniz Kuvvetlerinin, MİLGEM platformlarında konuşlandırılacak gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacına karşın olarak Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı göre başlatıldı. Proje Roketsan'ın esas yükleniciliğinde sürdürülüyor. Atmaca seyir füzeleri Roketsan tarafından, atış teftiş sistemleri ve diğer ekipmanlar ise Aselsan kadar yerli imkânlarla geliştirildi. Atmaca, Türkiye'nin birincil deniz füzesi olma özelliğini de taşıyor.

Kesin Kuvat

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER