"Sonsuza kadar" evden çalışma izni

Geçtiğimiz gün çalışanlara gönderilen bir e-posta ile Twitter CEO'su Jack Dorsey, Koronavirüs salgını tehlikesi geride kaldıktan sonradan da, çalışanlarının evden çalışmalarına izin vereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz gün çalışanlara gönderilen bir e-posta ile Twitter CEO'su Jack Dorsey, Koronavirüs salgını tehlikesi geride kaldıktan sonradan da, çalışanlarının evden çalışmalarına izin vereceğini açıkladı. Fakat sunucu bakımı gibi somut varlık gerektiren bir takım işler halen çalışanların ofise gelmesini gerektirecek.

Firmadan bir sözcünün BuzzFeed News'e söylediğine göre Twitter, evden egzersiz modeline ilk geçen şirketlerden biri olmalarından beri bu yaklaşımı değerlendirmekte ve düşünmekteydi. Sözcü, firmanın çalışanlarının ve toplumun güvenliğinin tekrar tekrar birinci planda tutacaklarını belirtti.

Firma, ABD'de Koronavirüs'ün yayılmaya başlaması ile beraber, Mart ayında ofislerini kapatmıştı. Dorsey, gönderdiği e-postada ofislerin olasılıkla Eylül ayına değin açılmayacağını ve firmanın o tarihe değin birkaç istisna hariç almak üzere iş seyahati düzenlemeyeceğini de belirtti. Keza Twitter, evden amaçlamak için zorunlu olan ekipmanları almaları için çalışanların ödeneklerini 1.000 dolara çıkarttı.

Benzer bir şekilde Facebook ve Alphabet de çalışanların büyük bir kısmının 2020'nin ardına kadar evden çalışmalarına müsade vereceklerini duyurmuştu. Oysa Twitter'ın "bundan sonradan istediğiniz dek evde kalın" yaklaşımı, teknoloji şirketleri arasında bir birincil olmuş durumda.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER