Tabletler zorlanıyor!

Tabletler zorlanıyor!

Tabletler zorlanıyor!

Tablet bilgisayarlar kesinlikle eskisi kadar popüler değiller. Cep telefonları gelişip, büyüdükçe tabletlerin pazar payı azaldı. Oyun bilgisayarları ve dizüstü bilgisayarların küllerinden doğması, tablet bilgisayar sektörünün gerilemesine neden olan faktörlerden biri oldu. 

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

IDC'nin Worldwide Quarterly Tablet Tracker(Bir Çeyrek Tablet İzlemesi) verilerine göre; tabley bilgisayar piyasası, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 8.6 oranında küçüldü. Dünya çapındaki cihaz satışları da, 36,4 milyon düzeyinde azaldı. 

Tablet sektörünün gerilemesinde en büyük pay 31,6 milyonluk rakamla "Yazı tahtası biçimindeki klasik tabletlerde" yaşandı. Klavye, mouse, monitör gibi çeşitli parçaları sökülüp, takılabilen çok yönlü tabletler de; geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.1 seviyesinde geriledi. Çok yönlü tabletler, 2017 yılına kıyasla 4.8 milyon adetlik gerileme şoku yaşadı.

Tablet bilgisayar zirvesindeki tuhaflıklar!

IDC'nin verilerine göre; tablet bilgisayar dünyası; Apple, Samsung, Amazon, Huawei ve Lenovo tarafından paylaşılıyor.

Tam bu noktada Apple faktörü devreye giriyor. Amerikalı teknoloji devi, en yakın rakibi Samsung'tan iki kat fazla satış gerçekleştirdi. Akıllı kalem desteği ile yenilenen iPad ve Mart ayında satılan ve diğer Apple modellerine göre ucuz sayılabilecek tablet modelleri, şirketin gücüne güç kattı. iPad modelleri yılın son çeyreğinde düşüş eğilimi gösterse de; Büyük Elma, iPad Pro 2018'i tanıtarak ivmesini devam ettirmeyi amaçlıyor.

Samsung, önceki yıla oranla kan kaybetse de; dünya çapında iki numarada yer almayı başardı. Samsung, klasik tablet satışlarının düşüşünü engelleyemedi.

Amazon, Prime Day'deki güçlü satışları sayesinde orta-üst seviyede kayda değer satış rakamlarına ulaştı. Huawei ise 2017 yılındaki satış rakamlarına göre büyüme sağlayan tek firma oldu.  

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2018, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER