Tüm cihazlar aniden durabilir

Televizyonlardan buzdolaplarına birçok zeki konut cihazının bir emniyet sertifikası sorunu nedeniyle çalışmayı durdurabileceği ortaya çıktı. Uzmanlara kadar binlerce internete alt cihaz, süresi tükenen SSL sertfikalarıyla ilgili sorun yaşayabilirler.

Tüm cihazlar aniden durabilir

Televizyonlardan buzdolaplarına birçok zeki konut cihazının bir emniyet sertifikası sorunu nedeniyle çalışmayı durdurabileceği ortaya çıktı.

Uzmanlara kadar binlerce internete alt cihaz, süresi tükenen SSL sertfikalarıyla ilgili sorun yaşayabilirler. Güvenli Soket Katmanı (SSL) protokolü, cihazlarla bağlanılan spiker arasında şifreli bilgi aktarımı yapmaya olasılık tanıyor. Ama bu koruma için kullanılan SSL sertifikaları, daima bir bitiş tarihiyle geliyor ve anlaşılan bazı üreticiler, bunu unutmuş.

Sorun, Roku akış cihazlarının 30 Mayıs'ta aniden çalışmaz ülkü gelmesiyle ortaya çıktı. Işyeri, bunun sertifika süresinin dolmasından kaynaklandığını kabul etti ve sorun yaşayan kullanıcılarına güncelleme yapmalarını önerdi. Bunun arkasından benzer sorunlar Stripe ve Spreedly çevrimiçi ödeme platformlarında da meydana geldi.

Sorunun yalnızca kullanıcıların güncelleme yapmamasından kaynaklanmadığı, bir takım durumlarda üreticilerin de yeni kök CA sertifikalarını dahil etmemesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Sorunun gelecekte hangi cihazları etkileyebileceği bilinmiyor, ancak internete alt cihazlarınızın güvenliği konusunda kurnaz olmanızda menfaat var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER