USB kablosu kaç metre olabilir?

Elektrik kablolarını uzatmanız mümkün olabilir, peki aynısını USB kablolarında da gerçekleştirmek olası mü? USB kabloları, bazı kısıtlamalar sebebiyle dilediğiniz dek uzatmanıza olanak tanımıyor.

USB kablosu kaç metre olabilir?

Elektrik kablolarını uzatmanız mümkün olabilir, peki aynısını USB kablolarında da gerçekleştirmek olası mü?

USB kabloları, bazı kısıtlamalar sebebiyle dilediğiniz dek uzatmanıza olanak tanımıyor. Teoride USB 2.0 cihazlarını 5 metre uzunluğunda (USB 2.0 tanımlamasına göre) bir kabloyla kullanmanız olası. Ancak kablo uzadıkça bağlantının kalitesi düşecektir. 10 metrelik bir kabloda cihazınız bağlantı kurmayı başaramayabilir. USB 3'ün en fazla kablo uzunluğu ise 3 metre olarak belirtiliyor.

USB uzama kabloları, özellikle web kamerası gibi bağlantının hassas olduğu belirtilmiş cihazlarda sorunlara yol açabiliyor. Web kamerası için kendi güç kaynağına sahip USB hub'larını kullanmanız ya da bilgisayarın kendisini web kamerasına içten taşımanız öneriliyor. aynı zamanda kendi zor kaynağına sahip USB uzatma kablolarının, bağlantı kalitesini garantilemediğini söyleyelim. Mesela buradaki 10 metrelik uzama kablosunun açıklamalarında, web kamerası ve telefonları sıkıntı etmek için kullanılmayacağı açık açık belirtiliyor.

Dolayısıyla kablosunu uzatmak istediğiniz şey bir web kamerası ise, kamera yerine kablosuz olarak çalışan telefonunuzu bir tripod ile kullanmanız daha uygun olabilir. Bunun haricindeki cihazlarda kabloyu önerilen mesafeleri aşarak uzatmanız halinde, işiniz azıcık şansa kalıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER