Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Rakamlar 2-3 gün daha yükselirse…

Türkiye’de corona virüsü nedeniyle yeni vaka sayısı yeniden binin üzerine çıkarak artmaya devam ederken, Bilim Kurulu Üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara: Rakamlar 2-3 gün daha yükselirse…

Türkiye’de corona virüsü nedeniyle yeni vaka sayısı yeniden binin üzerine çıkarak artmaya devam ederken, Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alev Kara bu artışın beklentilerinin üzerinde olduğunu söyledi.

Türkiye’de 14 Haziran’da corona virüsü sebebiyle 15 kişi hayatını kaybederken, bin 562 yeni vaka tespit edildi. Virüse tabi önlemlerin etkisiyle 800’lü seviyelere değin gerileyen yeni vaka sayısı, önlemlerin gevşetildiği 1 Haziran’dan ardından her tarafta artma eğilimine girdi.

“BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE”

Kara, büyüyen vaka sayıları ve önlemler ile ilgili yaptığı açıklamada “Yeni normale dönüşle beraber olgu sayısında bir arz çoğalma olması bekleniyordu. Bizim de böyle bir öngörümüz vardı. Lakin bu rakamlar bizim beklentimiz içerisinde mi diye sorarsan birazcık beklentimizin üzerinde” dedi.

Normale dönüş sürecinde toplum olarak “Virüs tamamen ortadan kalktı, her şey düzeldi ve en ince ayrıntısına kadar normale dönüyoruz” gibi bir algı oluştuğunun altını çizen Kara, bunun da en büyük hatalardan biri olduğunu kaydetti.

RAKAMLAR 2-3 GÜN DAHA YÜKSELİRSE

Önümüzdeki 2-3 gün daha Türkiye’deki rakamların yukarı içten artması durumunda bu problemin daha ciddi olduğu anlamına geleceğini belirten Kara, “Ona kadar önlemleri ya da alınabilecek yeni kararları denetlemek gerekecek. Mutlak ve mutlak kişisel olarak önlemler almamız gerekli. Bu rakamlar çok yüksek” diye konuştu. REUTERS

İLGİLİ HABERValiden corona vakalarıyla ilgili kritik açıklama: Rekor sayıda!Validen corona vakalarıyla ilgili kritik açıklama: Rekor sayıda! İLGİLİ HABERBilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yamanel: Her an yeni tedbirler gelebilir!Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yamanel: Her an yeni tedbirler gelebilir!
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER