VPN uygulamalarına akın başladı

Çin'in yeni bir ulusal emniyet kanunu kabul ederek, Hong Kong interneti üstünde daha pozitif kontrole sahip olacağı haberleri arkasında, Hong Kong'da VPN indirmelerinin muazzam bir sıçrama yaşadığı rapor ediliyor.

VPN uygulamalarına akın başladı

Çin'in yeni bir ulusal emniyet kanunu kabul ederek, Hong Kong interneti üstünde daha pozitif kontrole sahip olacağı haberleri arkasında, Hong Kong'da VPN indirmelerinin muazzam bir sıçrama yaşadığı rapor ediliyor. Özellikle NordVPN, Surfshark ve ProtonVPN, Hong Kong'da Google Play Store'da hızlı bir şekilde üst sıralara tırmanmayı başardılar.

"Büyük Güvenlik Duvarı'nı" dinmek için VPN hizmetinin yoğun olarak kullanıldığı Çin'in aksine, Hong Kong'da hemen internet açık durumda ve özgür tavır üstünde çok eksik sınırlama bulunuyor. Çin'de engelli olan Twitter, YouTube, Facebook ve daha öyle çok yabancı sosyal ağ Hong Kong'da hukuki.

Fakat Hong Kong'da yaşayanlar, bu durumun yakın zaman içerisinde değişebileceği konusunda kesin gibi gözüküyor. Çin'in yeni ulusal emniyet kanununun parlamentoda kabul edilmesi, Hong Kong'da gözetimlerin ve sansürlerin artabileceğine dair endişeleri arttırıyor. Bu yüzden de vatandaşlar, muhtemel olduğunca seri bir şekilde VPN'lerini indirmek ve yüklemek istiyorlar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER