VW'den kuantum bilgisayar hamlesi

VW'den kuantum bilgisayar hamlesi

VW'den kuantum bilgisayar hamlesi
Volkswagen trafik karmaşasını çözme niyetinde!

Volkwagen,  stratejik ortağı  D-Wave'in yardımıyla, kuantum bilgisayarların gücünü trafiğe aktarma niyetinde. Taşıma verilerini çok daha verimli biçimde işleyebilen kuantum bilgisayarlar sayesinde; otobüs, minibüs ve taksi filolarının trafik yönetim sistemi  performansı üst düzeye taşınacak.

Ücretsiz hosting: Bir aylık ücretsiz hosting fırsatını yakalayın!

Dev araç üreticisine göre; kuantum mimariler, trafikte kullanılan süper bilgisayarların yerini alabilir. Trafik yönetiminde güncel olarak kullanılan süper bilgisayarların bazı kısıtlamaları var: Çoklu veri işlemek için, çok sayıda cihazdan çok sayıda farklı veri elde ediyorlar. Hepsini tek potada eritme çabası hatalara neden oluyor. Volkswagen'in kuantum algoritması, verileri, üstün yapay zekanın da etkisiyle, daha verimli şekilde optimize edebilecek bir yapıya sahip. Sonuç olarak daha keskin zamanlama değerleri ve trafik kontrolü ortaya çıkıyor. 

Alman otomobil devinin iddiasına göre, çok daha keyifli ve verimli sürüşler gerçekleşiyor. Toplu taşıma sürücüleri, boş koltuklarla daha az vakit geçirecekler. Taksicilerin bekleme süresi azalacak ve müşterilerin bekleme serileri asgari seviyeye indirgenecek. Sistem, trafiğin durumunu tüm bileşenleriyle birlikte hesaplayarak, otonom araçlara da farklı rota önerilerinde bulunacak.

Kuantum mimarisi şimdilik konsept bir çalışma. Volkswagen, test  algoritmasını öncelikle Barcelona'da denemek istiyor.

Önceki HaberYongnuo'dan Yeni Maharetli Fotoğraf Makinesi  
Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2018, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER