Watchmen, protesto için bedava

HBO'nun Watchmen serisi, ABD polisinin George Floyd'u öldürmesinin ve peşinde başlayan protestoların 9 ay öncesinde yaşam bulmuştu.

Watchmen, protesto için bedava

HBO'nun Watchmen serisi, ABD polisinin George Floyd'u öldürmesinin ve peşinde başlayan protestoların 9 ay öncesinde yaşam bulmuştu. Protestolara bambaşka  ülkelerde çok sayıda insan katılırken, dev şirketler de onlara destek verdi. Lüzum siyahilere, lüzum azınlıklara takviye veren devlerden biri de HBO oldu. HBO, protestolara yardım belirlemek amacıyla son derecece acayip bir karara imza attı ve Watchmen serisini, bir süreliğine ücretsiz ayla getirdi.

HBO; yaptığı son açıklamada azınlıkların hakkını gözetmeye devam edeceğini duyurdu. Yayın devi bu amaçla, siyahilere yapılan zulümlere uyarı çeken popüler dizisi The Watchmen'i ücretsiz olarak abonelerine sunuyor.

Süratli, ırkçığa karşı uyarı çene yapımlardan biri olarak kabul ediliyor. Regina King, Yahya Abdul-Mateen II ve Jeremy Irons gibi isimler dizinin baş rollerinde yer alıyor. Serinin yapımcılığını ise Damon Lindelof (Kendisini The Wolverine, The Lost, World War Z, Crossing Jordan, Wasteland gibi eserlerden tanıyoruz) gibi bir başarılı senaryo yazarı üstleniyor.

Watchmen, bu hafta sonu her tarafında HBO'dan bedava olarak izlenebiliiyor. Damon Lindelof, Amerika Birleşik Devletleri  medyasına, "siyahi vatandaşlarımız için, sosyal sorumluluk alanında gereken her şeyi yapacağız. Doğru hikayeleri anlatmaya ve insanları korumaya mecburuz. Ödevimizi yaptık ve şimdi bu ödevi gururla kamuoyuna sunuyoruz." ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER