İngiltere Merkez Bankası faizi değişmez tuttu varlık alım programını artırdı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), yüzde 0,10 seviyesinde olan politika faizini değişmez tuttu.

İngiltere Merkez Bankası faizi değişmez tuttu varlık alım programını artırdı

İngiltere Merkez Bankası (BoE), yüzde 0,10 seviyesinde olan politika faizini değişmez tuttu. BoE Para Politikası Kurulu (MPC), laf konusu kararı oy birliği ile alırken, varlık alım programını ise bire karşı sekiz oyla 100 milyar sterlin artırarak 745 milyar sterline yükseltti.

NORMALLEŞMEYLE TÜKETİCİ HARCAMALARI İYİLEŞTİ

MPC tutanaklarında son verilerin ışığında İngiliz ekonomisinde negatif şartların beklenenden daha hafif olabileceği belirtildi. Tutanaklarda, bankanın halen yüzde 2 seviyesindeki enflasyon hedefini koruduğu, tehlikeli varlıkların fiyatlarının mart ayındaki düşük seviyelerden sonradan her tarafta yükselmeye başladığı belirtildi. MPC tutanaklarında, karantina uygulamasının gevşetilmesi ve ekonominin her tarafta açılmaya başlamasıyla tüketicilerin harcamalarında iyileşmeye yönelik işaretlerin görüldüğü belirtildi.

MART VE NİSANDA EKONOMİ BÜYÜK ORANDA DARALDI

İngiliz ekonomisinin mart ayında yüzde 6, nisan ayında ise yüzde 20 seviyesinde daraldığı hatırlatılan tutanaklarda, bununla beraber sürekli döneme ilişkin olarak artma işaretlerinin görüldüğü açıklama edildi.

Tutanaklarda, "Benzeri görülmemiş mevcut şart, küresel ekonomi ve İngiliz ekonomisinin görünümünü alışılmış dışı şekilde belirsiz kılmaktadır. Görünüş, salgının nasıl dönüşeceğine, halk sağlığına ilişkin alınan önlemlere ve hükümetlerin ve hane halkını bu unsurlara nasıl karşılık vereceğine ast olacak" şeklindeki ifadelere yer verildi.

İngiltere Merkez Bankası faizi sabit tuttu varlık alım programını artırdı

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER