Windows 10, bunlara elveda diyor

Microsoft göre sürekli olarak güncellenen Windows 10, yeni işlevler eklerken lüzum duyulmayacağı düşünülen bir takım işlevleri kaldırabiliyor.

Windows 10, bunlara elveda diyor

Microsoft göre sürekli olarak güncellenen Windows 10, yeni işlevler eklerken lüzum duyulmayacağı düşünülen bir takım işlevleri kaldırabiliyor. Şimdi, beklenen büyük güncelleme Mayıs 2020 için de aynısının geçerli olacağı anlaşıldı.

Mayıs 2020 güncellemesi Cortana'da kayda değer bir takım değişiklikler yaparken ve dijital asistanın tüketicilere karşın bazı yeteneklerini kırpacak. Kaldırılacak olan bu yeteneklere "müzik, internete tabi konut ve diğer tüm Microsoft olmayan yeteneklerin" dahil olduğu ortaya çıktı.

Windows 10'u bir USB üzerinden kullanmanıza müsade veren Windows To Go işlevi de adamakıllı kaldırılacak. İşlevin geliştirilmesi Mayıs 2019 güncellemesinden itibaren durdurulmuştu.

Son olarak Mobil Planlar ve Mesajlaşma uygulamaları Windows 10'dan kaldırılacak. aynı zamanda uygulamalara sunulan yardım devam edecek ve aygıt üreticileri, mobil bağlantı destekli cihazlarına bu uygulamaları dahil edebilecekler.

Geliştirilmesi Durdurulan İşlevler

Windows 10'da bulunmaya devam edecek, ancak bundan böyle aktif olarak geliştirilmeyen işlevler aralarında ise Dinamik Diskler (yerini gelecekte Storage Spaces alacak), Companion Device Framework ve Microsoft Edge'in eski (Chromium olmayan) sürümü var.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER